Recep Özel: 'Muhalefet Olsun Diye Eleştiri Yapılmaz'

Geçtiğimiz hafta içinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren teşvikle ilgili eleştirilere Ak Parti Milletvekili Recep Özel'den cevap geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2012 11:12
Recep Özel: 'Muhalefet Olsun Diye Eleştiri Yapılmaz'

Milletvekili Özel eleştirilerin sadece muhalefet olmak için yapıldığını söyleyerek “Biraz insaf, sadece muhalefet olsun diye eleştiri yapılmaz.

Isparta il bazında teşviklerden kendi bölgesinde en fazla yararlanan il oldu” dedi. Ak Parti Milletvekili Recep Özel Isparta’nın geçen hafta Resmi Gazetede yayınlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda kayıpları olduğu yönündeki eleştirileri insafsızlık olarak niteledi. Özel Isparta’nın il bazında teşvik konusunda kaybeden değil Türkiye’nin birçok iline göre kazanan bir il olduğunu söyleyerek “teşvikte 2. bölgede yer alan iller arasında il bazında en çok teşvik alan il Isparta. Toplam 50 başlıkta verilecek teşviklerin 30’undan yararlanma hakkı var.

Ayrıca limitleri de yüksek değil” dedi. İl bazında sektörel teşvikten Isparta’nın en iyi şekilde yararlanmasında kalkınma ajansının büyük etkisi olduğunu söyleyen Recep Özel “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız teşvik hazırlıkları yapılırken Isparta’nın hangi başlıklardan hangi limitlerde yararlanması gerektiği ile ilgili bir rapor hazırladı. Kapsamlı olarak hazırlanan rapor sayesinde belirlenen 43 sektörden 42 tanesi Isparta için teşvik içine alındı. Ayrıca yatırım limitleri de genel olarak BAKA’nın taleplerine uygun. Sırf muhalefet olmak için yapılan eleştirileri anlamıyorum” diye konuştu.

ELEŞTİRENLERİ ELEŞTİRDİ
Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel “Muhalefet olmak için yapılan eleştirileri yönelten kişiler ya BAKA’nın çalışmalarından haberdar değil yada bu çalışmaları anlamıyorlar. Keşke bu muhalefeti yapmadan önce bu konudaki anlayan birilerinden fikir alsalardı” dedi.

İl bazında sektörel teşvik ile Isparta’ya hizmet sektöründe, turizm sektöründe, imalat sektöründe, tarım, hayvancılık ve su ürünleri sektörlerinde bölgesel teşvik sağlanacağını söyleyen Recep Özel “Bakanlar Kurulunun Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) uzmanları tarafından hazırlanarak Ekonomi Bakanlığına gönderilen ‘Bölgesel Desteklerden Faydalanabilecek Sektörler Ve Bölgeler İtibariyle Asgari Yatırım Tutarları Veya Kapasiteleri’ ve ‘Teşviki Belirli Şartlara Bağlı Yatırım Konuları’nda Isparta’nın istediği alt limitler olabildiğince karşılandı. Ama hala Isparta’nın kaybettiği iddia ediliyor” şeklinde konuştu.

İL BAZINDA TEŞVİK ISPARTA’YA YARAYACAK
İl bazında Isparta’ya verilecek sektörel teşvik başlıklarının çok iyi belirlendiğini söyleyen Özel “ Bakanlar Kurulunun ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararı’ ise Bölgesel Teşvik Konusunda Isparta’ya müjde verdi. Resmi Gazetede yayınlanan teşvik listesinde 50 başlıkta illere İl Bazında teşvik verileceği belirtiliyor. Isparta teşvik sisteminde 2. bölgede yer alan iller içinde en çok başlıktan yaralanma hakkı olan il. Isparta listedeki 50 başlıktan 30’undan faydalanabiliyor.

Isparta’ya Entegre damızlık hayvancılık yatırımları dahil olmak üzere entegre hayvancılık yatırımlarından, Seracılığa, Mobilya imalatından, Otellere, Öğrenci yurtlarından, Derinin tabaklanması ve işlenmesine, Soğuk hava deposu hizmetlerinden, Parfüm ile kozmetik ve tuvalet malzemeleri imalatı kadar turizm, hizmet, imalat, tarım, hayvancılık ve su ürünleri gibi konularda yapılacak yatırımlara belirlenen oranlarda destekler verilecek. Daha ne olmalıydı diye konuşulabilir. Ama acımasızca eleştir yapılmamalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum