Referandum'da Belediye Araçları Kullanılmış

12 Eylül 2010 tarihinden yapılan referandumda Belediye araçları kullanılmış.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2012 13:27
Referandum'da Belediye Araçları Kullanılmış

Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulmasına ilişkin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum öncesi, başdanışman Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve firma sahipleri Nurkaya Dursun ile Hilmi Yasan’ in kendi aralarında anlaşarak, MHP il teşkilatı tarafından referandum kapsamında yapılacak olan propaganda çalışmalarında hem belediye başkanlığına ait araçların kullanıldığı, hem de bu amaç doğrultusunda hazırlanan afiş ve benzeri diğer reklam giderlerinin belediye adına fatura edilerek, bedellerinin belediye bütçesinden karşılandığı, propaganda faaliyetlerinde kullanılan araçların Lider reklam yetkilisi Hilmi Yasan tarafından amacına uygun olarak donatıldığı, resmi araç olduklarını gizlemek için araçların üzerindeki belediye amblemlerinin kapatıldığı ve MHP İl teşkilatı adına referandum çalışması yapmaya elverişli hale getirildiği tespit edilmiştir.

Bu konuyla alakalı MHP İl Başkanı İsa Yalçın veya başdanışman Mehmet Ateşgül sizden talimat ya da izin aldı mı? Bu/ödemeyi hangi isim altında belediye’ den yaptılar? Sorusuna bakın Başkan Günaydın ne cevap vermiş?

Başkan Günaydın : “Kesinlikle Belediyenin araçları referandumda MHP adına kullanılmamıştır. Aksine Mhp’ye ait bir araç bizimde katıldığımız organizasyonlarda kullanılmıştır. Bu aracı bu nedenle belediyenin olduğunu düşünmüş olabilirler" demiş

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum