Rektör Alel Acele Yer Tahsisi Yaptı

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, SDÜ yönetiminin yurt yatırımı için gereken yer tahsisi sorununu çözdüğünü müjdeledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2013 15:37
Rektör Alel Acele Yer Tahsisi Yaptı

Basın Kulübü'ne konuk olan Miletvekili Özel, "şuana kadar Isparta merkezde yurt açılması gerekiyordu. Rektörümüzle birlikteydik. Bu sorun çözüldü. En kısa zamanda temeli atılacak ve yapılacak. Üniversite yetkilileri 'yazışmada sıkıntılar oldu' dedi. Öğrenci sayımız bugün 60 bin olabilir. Biz bunu korumalıyız. Ayrıca öğrenci tercih ederken imkanlara bakıyor. Rektör yer tahsisinde bulundu" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın KYK ziyaretinde gördüğü sorunlarla ilgili de çalışma yapılacağını müjdeleyen Özel, şöyle konuştu:

"Bakanımız KYK’yı ziyaret etti. Öğrencilerin yemek kuyruklarında beklediğini gördü. Hemen ilgilendi. Prefabrik olarak kapasite artırılacak. Ayrıca öğrenci odalarında buzdolabı yokmuş. 1 hafta içinde tüm odalara buzdolabı koyulacak. Öğrenciye çok çeşitli imkânlar sunmalıyız. Çünkü biz üniversite şehriyiz. 175 üniversite var. Öğrenciler kaliteli yaşam koşulları iyi olan yerleri tercih ederler."

Milletvekili Özel, SDÜ'nün 2 bin apartlık Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

"Üniversitenin ihaleye çıktığı konunun içeriğini tam bilmiyordum. Rektörümüz biraz detayını verdi. 60 bin öğrencimiz var. Öğrencinin buraya gelişini, tercihini devam ettirmek için cazip hale getirebilmeliyiz diyorlar. Bunun için bu yaşam boyunu oluşturmak zorundayız diyorlar. Ispartalı2nın bakış açısı da öğrenciler üniversiteden çıkmayacak biz para kazanmayacağız endişesi var. Ne üniversitenin esnafının işini baltalama hakkı var ama üniversitenin elini, kolunu bağlamakta çözüm değil.
Üniversitenin aksi bir iş yapacağını düşünmüyorum.

Burada rektör hocanın kamuoyunu bilgilendirmede eksikliği var. Bunu rektör hocama da söyledim. Burada kaliteli üniversite olması ve cazibe merkezi haline gelmesi hepimizin isteği. Bu böyle olmazsa öğrenci sayısı düşerse esnafımız o zaman keşke yatırımlar yapılsın denebilir. Rektör hocama söyledim. Esnafla bir araya gelin, Isparta’nın menfaati hangi yöndeyse biz o tarafta yer alırız.

Yanlış bir iş varsa kim yanlış yapıyorsa bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Sayın hocam bu eksiklik sizde de var dedim, bu eksikliğin giderilmesini istedim. Her işimiz şeffaf olmalı. kamu kaynaklarını kullananlar bu konuda daha dikkatli olmalı."

REKTÖR YER TAHSİSİ YAPMADI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum