Rektör İbicioğlu: ‘Ne Yapacağımızı Biliyoruz’

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ülke ekonomisinin kalkınması için üniversite olarak ne yapacaklarını çok iyi bildiklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2012 12:34
Rektör İbicioğlu: ‘Ne Yapacağımızı Biliyoruz’

Göreve geldiği günden bu yana Üniversitenin ve Isparta’nın gelişmesi için çaba sarf eden İbcioğlu: “Dünyanın sarsılan ekonomisine rağmen Türkiye ekonomi alanında büyüme kaydediyor ve önümüzdeki yıllarda da bu yükselişi hızla devam edecek” dedi.

Üniversiteyi halka açan ve halkta yakınlaşan SDÜ Rektörü İbicioğlu, hem üniversitenin hem de ülke ekonomisini nasıl yükseltebiliriz düşüncesi içerisinde.

Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en gözde on ekonomisi içerisinde yer alacağına duyduğu inancı dile getiren İbicioğlu, “Bu bölgenin ülkemize olan katkısının daha da artırılması için hepimize önemli görevler düşmektedir. Biz SDÜ olarak ne yapacağımızı biliyoruz ve bu konudaki üzerimize düşen görev ve işlevleri yerine getireceğiz” dedi.

SDÜ'nün tercih edilebilirliğinin her geçen gün arttığını belirten Rektör Hasan İbicioğlu, Isparta'nın bilim ve eğitim yuvası olması gerektiğini söyledi. Sunulan imkanların etkin şekilde kullanılması gerektiğinin de altını çizen Rektör İbcicioğlu, Isparta'da hizmet, sağlık, eğitim ve bilişim sektörünün gelişmesinin önemine işaret etti.

SDÜ'nün girişimciliğini arttırmak için birçok faaliyette bulunduklarını dile getiren Rektör İbicioğlu, "Bu durumun bir parçası; projelerdir. Üniversitemiz TÜBİTAK öğrenci projelerinde birinciliği,akademisyen projelerinde dördüncülüğü elde etti. Webometrics yayın sayısında ise dünyada üniversiteler arasında 600. oldu. Bu düzeye gelmek çok güzel. Ancak bizim hedefimiz bilimsel yayınlarda ilk 100'e girmek." şeklinde konuştu.

Aydınlığımızın garantisi gençlerdir diyen Rektör İbicioğlu: “Ancak her gelişme, her medeniyet seviyesi, her teknolojik düzey önce güçlü bir yönetim modelini gerektirir. Gelişmiş ülkelere baktığınızda bu ülkelerin aslında güçlü bir demokrasiye sahip olduklarını, kendi toplumsal bünyelerine uygun ortak sözleşmeleri diyebileceğimiz anayasaları olduğunu, insan hak ve özgürlüklerinde önemli mesafeler kat ettiklerini, bu nedenle de girişimcilik düzeylerinin had safhaya çıktığını görürüz. İnsanın temel özelliklerinden biri özgürlüğü sevmesidir. Ulu önder Atatürk “Özgürlük benim karakterimdir” demiştir. Gerçekten Türk milleti olarak özgürlüğe her zaman aşık bir milletiz. Özgürlüğün en güzel göstergelerinden biri herkesin demokratik haklarını kullanabilmesidir. SDÜ olarak oluşturduğumuz böyle bir ortamdan mezun olduğunuzda bunu bir toplumsal model olarak hayatın değişik alanlarına taşıyacaksınız” dedi.

İbicioğlu: “Bundan sonraki süreç içerisinde özellikle öğrencilere yönelik kararlarda üniversitenin değişik politikalarının ve vizyon stratejilerinin belirlenmesinde ortak aklı beraber işleteceğiz. Senatolarda, değişik çalıştaylarda gerek Isparta gerek Üniversite gerekse Türkiye ve dünyaya ilişkin öngörülerde siz değerli genç, enerjik beyinlerin katkılarını alacağız. İnanıyoruz ki, hayal ettiğimiz bir Türkiye’nin ortaya çıkmasında, daha da şahlanmasında siz değerli kardeşlerimize, öğrencilerimize, evlatlarımıza, arkadaşlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Bundan sonra kurtarıcılar sizlersiniz. Sizler bizim için çok önemlisiniz bizim geleceğimizsiniz; aydınlık Türkiye adına sizlerle biz gurur duyuyoruz” diye yorum yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.