'Rektör İbicioğlu Tarafsız Olmalı'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban Rektör İbicioğluna sitem etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 18:17
'Rektör İbicioğlu Tarafsız Olmalı'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban Rektör İbicioğluna sitem etti.

Ali Balaban yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

SDÜ'de Eğitim iş kolunda Türkiye Kamu-Sen Federasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen, Sağlık iş kolunda da aynı federasyona bağlı Türk Sağlık-Sen yetkilidir. SDÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun sendikalar arasında ayrım yapması bizleri derinden yaralamıştır.

4866 sayılı sendikalar yasasına göre en çok üyeye sahip bulunan sendika temsilcileri Kurum İdari Kurulunda çalışanları temsilen yer almaktadırlar. Bu kapsamda her iki iş kolunda da yetkili olan Türk Eğitim-Sen ve Türk Sağlık-Sen temsilcileri, Rektör Sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu göreve gelmesinin ardından kutlama ve görüşme talebinde bulunmuşlardır. Bu görüşme talebimiz yoğun iş programı gerekçesi ile kabul edilmezken Rektörün geçen hafta başka bir sendika temsilcileri ile görüşmesi bizleri üzmüştür.

Rektör Sayın İbicioğlu göreve başladığı zaman Türkiye Kamu-Sen'e bağlı SDÜ'de yetkili sendikalar olarak rektörlük özel kaleminden randevu talep edilmesine, ayrıca Kurum İdari Kurulunda üniversite çalışanları ile ilgili konuları görüşmek için Rektör İbicioğlu'ndan tekrar randevu istendiği halde şimdiye kadar olumlu bir cevap alınamamıştır. SDÜ'de yetkili olmayan bir başka sendika ile SDÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun görüşmesine anlam veremedik.

Bu güne kadar SDÜ'de yetkili sendikalar olarak SDÜ yetkilileri ile kurum idare kurullarında çok iyi ilişkiler kurduk. Bu durum, üniversitenin işleyişinde ve çalışanlar arasında rahat ve huzurlu bir ortamın oluşmasına katkı sağlamıştır. Sendikacılık alanında Türkiye'ye örnek uygulamalar olmuştur. Türkiye'de ilk kez üniversite çalışanları için kamuoyuna açık promosyon ihalesi gerçekleştirilmiş ve SDÜ çalışanları azami seviyede promosyon almışlardır. Bu güne kadar sürdürdüğümüz bu olumlu ilişkileri devam ettirmek istiyoruz. 

Demokrasiyi ön planda tuttuğuna inandığımız, milli ve manevi değerlere önem verdiğini her ortamda dile getiren, Sayın İbicioğlu'nun rektör olarak atanması bizleri sevindirmiş ve umutlandırmıştı. Ancak, bu güne kadar rektör ile diyalog kuramamamız bizlerin umutlarını söndürmeye başlamıştır. 

Üniversite ilimizin ve hepimizin gözbebeğidir, üniversitede çalışan personelin hepsi birbirinden değerlidir. Bu çerçevede SDÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun görev yaparken çalışanları sınıflandırarak bir kesimi ön planda tutmasının diğer kesimi görmezden gelmesinin yanlış olacağını düşünüyoruz.

SDÜ'de yetkili sendika temsilcileri olarak SDÜ yöneticileri ve eğitim çalışanları ile bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Üniversite içinde ortaya çıkan sorunları kurum içinde diyalog ile aşmak istiyoruz. Rektör Sayın İbicioğlu'ndan, tarafsız olmasını, çalışanlar arasında ayrım yapmamasını bekliyoruz ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum