Yasal ve İzinli Gazeteye Toplatma Kararı!

Emre Altuğ’un Usulsüz Gazete Toplatmaya İlişkin Yazılı Açıklaması;

Yayınlanma:
Yasal ve İzinli Gazeteye Toplatma Kararı!

Demokrat Gazetesi Baskı Tesislerinde basımı devam eden yarına çıkacak olan ‘Gülkent Gazetesinin Seçim Özel Eki’ savcının 15 dakikalık kararıyla, polis ekipleri tarafından el konuldu. Tamamen yasal, 46 yıllık bir gazetenin hukuk dışı bir kararla toplatılması şehir kamuoyunda büyük infial yarattı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Cumhur İttifakı Paydaşlarından Milliyetçi Hareket Partisi’nin ( MHP) Belediye Meclis Üyesi Adayı Gülkent Gazetesi Sahibi Emre Altuğ’un imtiyaz sahipliğini yaptığı Gülkent Gazetesi Seçim Özel Eki, basım aşamasındayken savcılığın 15 dakikalık kararıyla toplatıldı.

Matbaada basılan ve basım aşamasında olan gazetenin içeriğinde, ‘Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in şirketlerinin aldığı ihaleler, ihalelerde belediyenin uğratıldığı zararlar, ortaklarına verdiği belediye ihaleleri, GES projesinde belediyenin uğratıldığı maddi zararlardan’ bahsediliyordu.

Savcılık kararıyla el konulan gazetelere ilişkin açıklama yapan Demokrat ve Gülkent Gazeteleri Sahibi, MHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Emre Altuğ şu bilgilendirmede bulundu: ' Hiçbir şekilde yalan ve kaçak bir beyan yoktur. Bu baskın tamamen siyasidir. Isparta’da seçimi kaybedeceğini anlayan zihniyet, çeşitli ayak oyunlarıyla iftira ve karalama kampanyası başlatmıştır. Cumhur İttifakına zarar veren bir anlayışın Isparta Belediyesi’ni yönetmesi mümkün değildir. Belirttiğim üzere tamamen siyasi olan bu operasyon, Basın İlke ve Etiklerine de aykırıdır. Resmi gazete nasıl bir anlayışlı ile toplatılabilir. Seçimi kaybedeceğini anlayanları bir kez daha kamuoyunun vicdanına sevk ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye yakışır siyaset yapmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ruhunu biz Isparta’da MHP olarak yaşatmaya devam edeceğiz’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum