Robot Ameliyatları Yaygınlaşıyor

'Da Vinci' robotuyla yapılan ameliyatlar dünyada giderek yaygınlaşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2011 14:25
Robot Ameliyatları Yaygınlaşıyor

Daha sağlıklı ameliyatlar için tercih edilen robot ameliyatların başında 'Da Vinci' robotuyla yapılan ameliyatlar dünyada giderek yaygınlaşıyor. Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay DairesiNASA astronotları ve savaş bölgelerinde Amerikan askerlerine uzaktan kumandayla yapılması düşünülen ameliyatlar için tasarlanan 'Da Vinci' robotu San Fransisko kentinde üretiliyor.

 

 Dünyada 1700 da Vinci robotundan 1300'ü Amerika'da hastalara hizmet veriyor.Türkiye'de 12 da Vinci robotuİstanbul, Ankara, Antalya özelhastaneleriyle beraber 4 devlet hastanesinde bulunuyor. Avrupa ülkeleri arasında en çok 100'e yakın da Vinci robotu Almanya'da hastalara şifa veriyor. da Vinci robotun Avrupa mümessili Ramazan Tuzun robotun 2, 3 Milyon Euro değerinde olup, yıllık bakımın 150 bin Euro tuttuğunu açıkladı. Tuzun? da Vinci robotuyla ameliyatların daha başarılı olmasının, hastanın iş ve sosyal hayatında yaşam seviyesini yükselttiğine dikkat çekti. Dünyada sağlık merkezlerinin 'Da Vinci' robotlarına ilgisinin giderek artması robot ameliyatların giderek yaygınlaşacağını gösteriyor.

OFFENBURG'TA DA VİNCİ TANITILDI

Almanya'nın Offenburg kentinde ilk Alman Kanser Cemiyeti sertifikalı Ortenau Klinikumun üroloji bölümünde 62. da Vinci robutu geçtiğimiz gün DHA'ya tanıtıldı. Prostat hastası bir Almana yapılan ameliyatı Üroloji bölümünün şefi Doç. Dr. Jörg Simon uzaktan kumanda yöntemiyle üç boyutlu ekrandan başarıyla gerçekleştirdi. Üroloji bölümün Prostat Kanser Merkezi Koordinatörü Dr. Mustafa Darı robotun çalışmalarıyla beraber ameliyat hakkında bilgi verdi. Dr. Darı 'Da Vinci' tüm güncel cerrahide kullanılıyor. Üroloji, kalp, kulak, burun, boğaz, bağırsak ve jinekolojide da Vinci'robotuyla yapılan ameliyatların sayısı giderek artıyor diye konuştu.

AVRUPA EĞİTİM MERKEZİ Fransa'DA

Da Vinci robotunu kullanmak isteyen cerrahlar Fransanın Strasbourg kentinde IRCAD Enstitüsünde iki gün kadavra üzerinde eğitim görüyor.

Da Vinci mümessili Ramazan Tuzun 'ilk da Vinci robotun 1995 yılında Almanya'ya satıldığını şimdi piyasada olan da Vinci robotların üçüncü jenarasyon olduğu ve son model teknolojiyle donatıldığını belirtti. Mümessil Tuzun 'ameliyatta cerrahların eli titresede robot kolların bunu filitreleyip titremeden hassas organların etrafında 360 derece hareket ettiğini söyledi'. Koordinatör Dr. Mustafa Darı ' robot ameliyatıyla 'az ağrı, kanama, kısa tedavi süresi, sinir, damarların korunmasıyla tüm risklerin en az seviyeye düştüğünü açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.