Sabri Caner ‘Zeki Çocuk’ Protestosuna Sinirlendi

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Bilim Sanat Merkezi’nde yaşanan ‘ZEKİ ÇOCUK’ protestosuna sinirlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2012 11:22
Sabri Caner ‘Zeki Çocuk’ Protestosuna Sinirlendi

Bilim Sanat Merkezi’nin giriş katına sınıf yapılmasına karşı çıkan Okul Aile Birliği ve yetkililerine en sert uyarı İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner yaptı.
Zeki çocukların okuma hakkının olduğu kadar normal çocukların da hakkına kimsenin el uzatamayacağını belirterek, uygulamadan geri dönmeyecekleri mesajını verdi. Zeki çocukların eğitim gördüğü Bilim Sanat Merkezi’nin giriş katından 4 sınıfın Nazmi Toker Okulu’na verilecek olmasından dolayı okul aile birliği ve velilerin duruma karşı çıkmasına İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner sert tepki gösterdi.

Hiç kimsenin başkasının eğitim hakkını engeleyemeceğini belirten Caner, “Bilim Sanat Merkezi’nin alt katının Nazmi Toker’e sınıf yapılması konusunda okul idarecilerini çağırdım. Gerekli görüşmeleri yaptık. Sonuç olarak oraya sınıfların yapılmasını kararlaştırdık. Bu konuyu sayın valimizle de paylaştık. Onun da olurunu aldıktan sonra çalışmalarımıza dün itibariyle başlayacaktık. Ancak okul idarecilerinin duruma sonradan karşı çıktığını öğrendim. Çok üzüldüm. Çünkü Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim alan çocuklarımız 3’ten sonra orada eğitimlerini alıyorlar. Doğal olarak normal ders saatlerindeki düzenlemeyle onların hiç bir dersi aksamamış oluyor. Fakat böyle bir tutumun ortaya çıkması doğru değil. Eğitimde kimseyi sınıflandırmak sınıflara ayırmak, ayrım yapmak kimsenin haddine olamaz. Zeki öğrencilerimizin eğitim hakkının olduğu kadar normal çocuklarımızın da eğitim haklarına kimse karşı koyamaz. Biz bu işin tatlı bir şekilde halledilmesini umuyoruz. Birileri istiyor diye birilerinin çocukları da eğitim hakkından yoksun bırakılamaz.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.