Sadece 61 Kişi Tercih Etti

Şarkikaraağaç Meslek Yüksek Okuluna açılan 270 ek kontenjan hakkında sadece 61 kişi tercih yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2013 14:29
Sadece 61 Kişi Tercih Etti

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Şarkikaraağaç’a tercih listesinde Havacılık Yer Hizmetleri Yönetimi, Tarımsal İşletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çağrı Merkezi İşletmeciliği, Tıbbı Laboratuvar Teknikleri, Gıda Kontrolü ve Analizi, Atçılık ve Antrenörlüğü, Aşçılık, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği ve Turist Rehberliği tercih listesinde yer almaması tepki çekmiş, ilgililer ise bu bölümlerin açılacağına dair söylemlerde bulunulmuştu. Ancak ÖSYM’nin birinci ve ikinci ek yerleştirmeler klavuzunda yeni açılan bölümlerin yer almamasının sebebi sahipsiz kaldığının göstergesidir.

İddialara göre Geçtiğimiz yıl Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulunda bulunan boş kadrolara da alım yapılarak Isparta merkezde görevlendirmeler yapıldığı edinilen bilgiler arasında. Bu sebepten dolayı Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu kadrosunda boş yer gözükmemesinden dolayı Öğretim Görevlisi ataması yapılamıyor.

Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 25 boş kontenjanı olanı bölümü 25 kişi tercih ederken , Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 65 ek kontenjan ayrılırken sadece 6 kişi tercih etti. Gıda Teknolojisi 1. Öğretimde 37 boş kontenjan gözükürken 16 kişi tercih yaptı. Gıda Teknolojisi 2. Öğretime 76 boş kontenjan gösterilirken ne yazık ki hiçbir tercih yapılmadı.

Yine İşletme yönetimi bölümüne 24 ek kontenjan açılırken sadece 1 kişi tercih etti. Muhasebe ve Vergi uygulamaları bölümüne ise 30 kontenjan açıldı fakat hiç kimse tercih etmedi.

NEDEN LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK BÖLÜMLERİNE DİĞER BÖLÜMLERDE GÖSTERDİĞİNİZ GAYRETİ ARTIŞI GÖSTERMEDİNİZ?
Laborant Ve Veteriner Sağlık bölümüne 1. ve 2. Öğretimine 13 kontenjan ayrılırken tercihte bulunan öğrenciler fire vermeden 13’üde yoğun ilgi gösterilerek tercih edildi. Çünkü bölge geneli hayvancılık ile uğraştığı için Okulun en gözde bölümü oldu.

Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu ’na ilk yerleştirmede 261 öğrenci yerleşti. Yerleştirilmesi yapılan 261 öğrenciden ise 201 kayıt yaptırdı.
Ek kontenjanda 270 öğrenci alınacağı sözü de havada kaldı.

Vatandaşlar “Şarkikaraağaç hayal kurmaya alıştı. Hayallerimiz bir sonraki eğitim öğretim yılına kaldı. Bu yıl ek kontenjanlardan 270 öğrenci boşluğu gözükürken 61 öğrenci tercih etti. Kayıt yaptırıp yaptırmayacağı da belli değil. Yinede ilçe halkı gayret ve çabalarından dolayı haftada ilçemize 1 gün gelen Yüksekokul Müdürü Mehmet Faruk Gürbüz’e ve Yüksekokul sekreteri Mustafa Yıldız’a canı gönülden teşekkür ettiler. .

Rektör; Şarkikaraağaç'a Yeni Bölüm Müjdesi Vermişti…

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu Şarkikaraağaç'a 11 yeni bölüm açılmasını kararlaştırmıştı.

SDÜ Senatosu, Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu'nda toplandı. Toplantıda, ilçeye, Havacılık Yer Hizmetleri Yönetimi, Tarımsal İşletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çağrı Merkezi İşletmeciliği, Tıbbı Laboratuvar Teknikleri, Gıda Kontrolü ve Analizi, Atçılık ve Antrenörlüğü, Aşçılık, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği ve Turist Rehberliği bölümleri açılmasına karar verilmişti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ilçede gördükleri ilgi nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. İbicioğlu, ilçe halkına teşekkür ederek, yeni bölümlerin hayırlı olmasını dilemiş idi.

ŞARKİKARAAĞAÇ’A KATKISI SIFIR!
Şarkikaraağaç’ta geçtiğimiz yıl açılan Turizm Meslek Yüksekokuluna Eğitim-Öğretim’e hazır olan 30 yıldır hiçbir kurum açılamayan Kızıldağ Milli Parkında bulunan bir bina tahsis etmelerine rağmen, içerisinde vekaleten müdürlük yapan, personeli var olan kullanmaya hazır bina yine boş kaldı. Yenişarbademlide öğrenci sayısı 500 iken Şarkikaraağaç’ta öğrenci sayısı 480 olması dikkatleri üzerine çekti.

Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu’nun Şarkikaraağaç’a 2013-2014 yılındaki katkısının sıfır olduğu açık ve net ortada iken verilen sözlerin tutulmamasını hatırlattı.

Haber: Fatih DEMİRTAŞ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.