Şafak 105 Programı Isparta'da Çekilecek

Ispartalı yapımcı Gül Altın’ın hazırlamış olduğu “Şafak 105” isimli yarışma programı için düğmeye basıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2011 20:09
Şafak 105 Programı Isparta'da Çekilecek

Ispartalı yapımcı Gül Altın’ın hazırlamış olduğu “Şafak 105” isimli yarışma programı için düğmeye basıldı.

Eğirdir Gölü etrafına kurulacak olan özel birlikte bayanlara askeri eğitim verilecek olan yarışma programının tanıtım toplantısı dün Yönetmen Selahattin Taşdöğen ve Yapımcı Gül Altın tarafından Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi. Yarışmada farklı illerden seçilecek olan 20-28 yaş grubu bekar 40 bayanlara 3,5 ay boyunca askeri eğitim verilecek.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Yeliz Şar’ın yapacağı Şafak 105’de birinci olan kişi büyük ödülün sahibi olacak. Ayrıca yarışmada Hilal Cebeci, Arzu Yanardağ gibi birçok ünlü isim de oyuncu komutan olarak görev alacak. Televizyondan Cumartesi günleri canlı yayınlanacak olan yarışma programı, internet sitesi üzerinden de 24 saat takip edilebilecek.

BEKAR BAYANLARA 3,5 AY EĞİTİM
Programın Creatif Yönetmeni Selahattin Taşdöğen, düzenlenecek olan yarışma hakkında bilgiler verdi. Bayan yarışmacılara bir askeri birlikte verilen tüm eğitimlerin verileceğini bildiren Taşdöğen, şunları söyledi: “Türkiye’nin belirli bölgelerinden seçtiğimiz asker adaylarını Isparta’da hazırlamış olduğumuz özel askeri birliğe getiriyoruz. Burada yarışmacı adaylarımız erkek askerlerin almış oldukları eğitimler ne ise 3,5 ay boyunca bu eğitimlere tabii tutulacaklar. Bu eğitimler sonucunda başarılı olan kişiye de ev ya da araba ödülü vereceğiz. Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır ve Antalya’dan sağlık koşulları elveren 20-28 yaş grubu bekar bayanlara duyurularımız olacak. Ön jüri ilk olarak elemeler yaparak 10’ar kişi seçilecek. Bu seçimden sonra arkadaşlarımızı teker teker Isparta’ya alacağız. Askerlerimiz nasıl nizamiyeden içeriye giriyorlarsa bayanlarda aynı o şekilde girecekler. Kendilerine elbiseleri verilecek.

KOMUTA - KADEME ZİNCİRİ OLACAK
Askerlik bayanlar için kolay gelir. Askerlik nedir ki, 15 ay gidip, geliyorsunuz diyorlar. Belki bu yarışma ile de bayanları askerliğe özendiririz. Biz asker bir memleketiz. Ama yarışmadaki eğitim biraz meşakkatli olacak. Aramızda emekli askerler görev alacak. Onlar aracılığıyla da bayanlarımızı eğitmiş olacağız. Bir askeri birlikte olan tüm eğitimler ve cezalar olacak. Yarışmacılar göstermiş oldukları performanslarla puan alacaklar. Dayanıklılarını ölçeceğiz. Aynı zamanda zorlu etaplarımız olacak. Televizyonda buna benzer yarışmalar var ancak bizimkisi çok farklı bir formatta komuta kademe zinciri altında tam bir asker eğitimi olacak.” dedi.

24 SAAT İZLENECEKLER
Yarışmacıların kamera sistemi ile 24 saat boyunca gözetim altında tutulacağını ifade eden Yönetmen Daşdöğen, programın hafta içi her gün 20’şer dakika, Cumartesi günleri de canlı olarak yayınlanacağını bildirdi. Program için şuanda Cine5 kanalı ile görüştüklerini ifade eden Taşdöğen, “Isparta’dan da Vali Bey ve Belediye Başkanı ile görüştük. Destekleri bekliyoruz. Yarışmada ayrıca Nihat Doğan, Saadettin Teksoy, Levent Ülgen, Levent İnanır, Fulden Uras, Cem Davran gibi sürpriz isimler jüride görev alacaklar.”

YAPIMCIMIZ ISPARTALI
Taşdöğen, yarışma için neden Isparta seçildiği sorusuna şu cevabı verdi: “Programımızın yapımcısı Ispartalı. O yüzden Isparta’yı seçiyoruz. Bende askerliği 40. Piyade Alayı’nda yaptım. 30 sene sonra geldik anılarımızı tekrar yaşayacağız. Ayrıca Vali Bey, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ve işadamları büyük destek veriyorlar. Isparta gülü ve siyasetçileri ile meşhur. Birde bu yönüyle duyurmak ve turizm açısından canlandırmak istiyoruz.” dedi.

ISPARTA BİRÇOK İLDE TANINMIYOR
Yapımcı Gül Altın ise, Isparta’nın birçok ilde tanınmadığını ifade ederek, projeye çok güvendiğini dile getirdi. Altın, “Erkekler askere gidiyorlar. Ancak bayanlarımız da birçok zor işte başarılı oluyor. Neden olmasın diyerek yola çıktım ve bu projemi hazırladım. Isparta’yı birçok ilde bilmiyorlar. Ispartalı biri olarak hem ilimizi tanıtmak hem de turizm açısından canlandırmak istedim. Vali Bey, Belediye Başkanı’yla görüştüm. Kendileri destek vereceklerini söylediler” diye konuştu.

Şafak 105 isimli programın kadrosu şu şekilde:
Yapımcı: Gül Altın
Creatif Yönetmen: Selahattin Taşdöğen
Yönetmen: Celal Çimen
Sunucular: Vatan Şaşmaz, Yeliz Şar
Jüri: Sümer Tilmaç, Sinan Albayrak, İclal Aydın ve bir emekli asker

OYUNCULAR:
Karargâh Komutanı: Selahattin Taşdöğen
Teğmen: Arzu Yanardağ
Dr. Yüzbaşı: Faruk Karacay
Uzman Çavuş: Naci Taşdöğen
Hemşire: Deniz Sipahi
Teğmen: Arda Kural
Astsubay: Hilal cebeci ve Nevin Yılmaz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum