Sağlık Çalışanları Siyah Çelenk Bıraktı

Çeşitli sağlık çalışanları kuruluşları ve sendikalar sağlıkta şiddete ve mobbing uygulamalarına karşı Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2015 16:52
Sağlık Çalışanları Siyah Çelenk Bıraktı

Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan Aktif Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası, Aile Hekimleri Derneği, Isparta Burdur Tabip Odası'na bağlı bir grup sağlık çalışanı sağlıkta şiddet ve mobbing uygulamalarına karşı basın açıklaması düzenleyerek kurum önüne siyah çelenk bıraktı.

Sağlık çalışanları Aile Hekimleri Derneği Başkanı da olan Dr. Gökay Çetin'in çeşitli soruşturmalarla görevden alınmasını da kınadı.  

SAHTE RAPORA SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI
Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Sütçüler İlçe Hastanesi'nde yaşanan olaylara gönderme yapan Aktif Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Ercan Kuyucu, yaptığı açıklamada "Son günlerde basına da yansıdığı üzere; Sütçüler Kaymakamı ve eşi yurtdışındayken Türkiye’de muayene olmuş gibi usulsüz ve sahte raporlar almış, bu raporlar usulsüz ve kanunsuz şekilde onaylanarak sıhhi izne çevrilmiştir. Bazı idareciler sahte raporu alan, veren ve onaylayanlara yönelik Soruşturma İzni vermemiştir.

KARA PROPAGANDA YAPILIYOR
Sütçüler İlçe Hastanesinde değişik zamanlarda kaybolan, çalınan, kırılan veya usulsüz şekilde kullanılan 60 ADET MORFİN ve diğer narkotik ilaçlar konusunda ise; Gerçek suçlular ve hastanede alem üstüne alem yapanlar serbestçe dolaşırken Dr. Gökay Çetin ve diğer masum kişiler hakkında son bir yıldır kara propaganda yapılmaktadır" dedi.

Kuyucu, "Aktif Sağlık Sen ve Dr. Gökay Çetin tarafından her iki konuda adli ve idari yargıya taşındığından bazı idareciler bu durumdan çok rahatsız olmuş aynı zamanda Isparta Aile Hekimleri Dernek Başkanı olan Dr. Gökay Çetin'e sudan sebeplerle soruşturma açarak çeşitli cezalar vermişlerdir.

DEFALARCA DENETLENDİ AMA...
Bu güne kadar Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğündeki aynı görevliler Dr. Gökay Çetin’in görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezini defalarca denetlemiş ve hiçbir eksiklik bulamadığı gibi hiçbir ceza-i işlemde yapılmamıştır. Aynı idare ve aynı görevlilerin bu güne kadar yaptıkları denetimlerde ASM’deki her bir malzemenin tam ve eksiksiz olduğuna yönelik denetim raporları vardır. Ancak; Her ne hikmetse “08.12.2014 tarihinde yapılan denetimde; ASM Binasındaki iç ve dış tabelaların yamuk olduğu veya eksik olduğu, çekmecelerin kilitsiz olduğu, karar defterinin boş olduğu gibi” sudan sebeplerle Dr. Gökay Çetin’e 100 ceza puanı verilmiştir. Bu cezalara karşı Isparta Valiliğine yaptığımız itirazın red edildiğini ve Dr. Gökay Çetin’e verilen cezaların onaylandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

MADALYONUN ÖBÜR YÜZÜ
Şekil ve kağıt üzerinde Isparta’da işler çok iyi ve yolunda diye gösterebilirsiniz. Ancak bizler bu sonuçların göstermelik bir makyaj ve fazlasıyla abartıdan ibaret olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler bugün buraya Madalyonun öbür yüzüne bakmaya ve Isparta’da işlerin ne şekilde yürüdüğünü gözler önüne sermeye geldik.

Bizler; Türkiye’nin en yüksek kira bedelini ödeyen Aile Hekimlerinin Isparta’da bulunduğunu, bir çoğunun mahkemelerde açılan davalar nedeniyle açmaza girdiğini, faiz üstüne faiz ödeyerek mağdur olduklarını çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

OSMAN AYDIN'A DESTEK MESAJI
Açıklamasında, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın'a da destek mesajı veren Kuyucu, "Koltuk, makam veya geçici menfaat hırsıyla gözleri dönmüş cani ve müfterilerin Isparta KHB Genel Sekreteri sayın Dr. Osman Aydın’a nasıl iftira ettiklerini de çok iyi biliyoruz. İftiracıları kınıyor ve kendisine geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

900 SAĞLIK ÇALIŞANINA DİSİPLİN CEZASI
Açıklamada "Son yıllarda, Isparta’daki sağlık personellerine yaklaşık 900 adet disiplin cezası verilmiş ve bunlar kesinleşmiştir. Bir o kadar kesinleşmeyen, itiraz ve yargı sürecinde olduğu dikkate alınırsa bu sayı 2.000'i bulmaktadır. Sorunları diyalog ve uzlaşıdan, uzak klasik ve baskıcı yöntemlerle çözmeye çalışan, personeli sindirmek ve gözdağı vermek için kurum içi işleyişi ve mevzuatı bahane edenleri, bu kapsamda Isparta’daki sağlık personellerinin yarıdan fazlasına disiplin cezası vererek veya disiplin soruşturması açarak onları yönetmeye çalışan Isparta sağlık idarecilerini kınıyoruz" denildi.

Grup açıklamanın ardından kurum önüne siyah çelenk bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum