Sağlık Müdürü Süleyman Önal’da Gidebilir

Isparta Sağlık Yönetiminde neler oluyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2011 11:54
Sağlık Müdürü Süleyman Önal’da Gidebilir

Isparta sağlık yönetiminde Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal ile Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan’ın fikir ayrılıkları olduğu herkes tarafından biliniyor.

Yetkili sendika yönetimini yanına alan Sağlık Müdürü Süleyman Önal, zaman zaman siyasiler tarafından da destekleniyor.

Devlet Hastanesi Başhekimi Okutan’ın arkasında ise Sağlık Bakanlığı’nda bir dönem Özel Kalem Müdürlüğü yapan şimdi genel müdür yardımcısı olarak görev yapan hemşerimiz Dr. Ercan Şimşek var.

Sağlık Müdürü Önal ile Devlet Hastanesi Başhekimi Okutan arasındaki soğuk rüzgarların en belirgin olarak ortaya çıktığı tarih seçim öncesine dayanıyor. Önal'ın Sağlık Müdürlüğü Mali İşler Müdürü Ali Aydemir'in dövülmesi olayında, aynı zamanda ortapedi uzmanı olan Ramazan Okutan'ın koyduğu teşhise inanmayıp, hastaneye kadar gidip, başka bir ortopedi uzmanına filmleri gösterdiği basına yansımış ve Isparta kamuoyu tarafından bilinen bir olay.

Başka bir konuda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın daha önce Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan’ın görevden alınmasını talep eden siyasilere ‘o zaman Sağlık Müdürü’nü de alırım’ demiş olması. Sağlık camiası ile siyasi kulislerde konuşulan bu konu Devlet Hastanesi Başhekimi Okutan’ın görevden alınmasıyla bir kez daha gündeme geldi.

Sağlık Müdürü Önal, şimdilik sağlık savaşlarını kazanmış gibi gözüküyor ama onunda görevden alınabileceği dilden dile konuşuluyor. Sağlık Müdürü Önal’a bakanlık tarafından bira önce ayrılması yönünde telkinlerin olduğu Akdeniz’de ‘Sağlık Müdürü’ne ayrıl şoku’ başlığıyla duyuruldu. Ancak Önal, bu durumu yalanladı.

Sağlık Müdürü Önal’ın görevden alınması ya da kendi isteğiyle alınması durumu bu siyasi kulis bilgisinin doğruluğu tescillemiş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.