Sağlık Turizmine En Büyük Destek BAKA'dan

Antalya, Isparta, Burdur illerine dönük olarak destek faaliyetlerini sürdüren BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2012 13:42
Sağlık Turizmine En Büyük Destek BAKA'dan

Antalya, Isparta, Burdur illerine dönük olarak destek faaliyetlerini sürdüren BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın "sürdürülebilir yerel kalkınmada öncü, istihdam ve rekabet gücünü artırarak Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek bölgesi olmak" gibi bir amaç taşıdıklarını söyledi.

BAKA, sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi desteklerinde bulunduklarını belirten Engin, "Bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıları çekme amacıyla yurt içi ve yurt dışında yatırım tanıtımı yapılıyor. Yatırımcılara yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri yürütüyoruz, yatırımcı eşleştirmesi yapıyoruz" dedi.

2010- 2013 Bölge Planı'nın onaylanmasının ardından 2010 Yılı Mali Destek Programı için "Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması" başlığında teklif çağrısına çıkıldığını belirten Engin, 356 proje başvurusunun değerlendirmesi sonucu 28'si kar amacı güden, 11'i kar amacı gütmeyen proje kabul edildiğini söyledi. Projelerin hayata geçirilmesiyle toplamda 411 kişilik yeni istihdam oluşturulduğunu da sözlerine ekleyen Engin, Antalya, Isparta ve Burdur illerine dönük olarak hazırlanan projelerin genel olarak tarıma dayalı sanayi, yenilenebilir enerji ve imalat alanında projeler olduğuna dikkat çekti.

SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNÜ AÇILACAK
Sağlık Turizmi mevzuatının çıkması için Aralık 2010'da resmi yazışmalar yapan BAKA, ilgili sektörlerin temsilcileriyle birebir diyalogunun ardından geniş katılımlı tespit toplantısı düzenledi.

Bu konuda binlerce istihdam sağlayacak çok sayıdaki sağlık turizmi yatırımının önünün açılmasını sağlayan mevzuat değişikliği yapılmasına katkı sağlandı. BAKA'nın Hazine Müsteşarlığı'na teşvik mevzuatı değişiklik önerilerini resmi yazıyla aktarmasının ardından Burdur, Antalya ve Isparta illerinde teşvikler konusunda iyileştirmeler sağlandı. BAKA'nın 11 değişiklik önerisinden 8'i kabul edildi.

Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren bölgedeki kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi vizyonu gereği çalışmalarını sürdüren BAKA'nın önerileri ve bölgedeki üniversitelerin rektörlerinin olumlu yaklaşımlarıyla Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BATÜB) kuruldu.

ISPARTAYA İLK 5 YILDIZLI OTEL
Bölgeye önü açılarak kazandırılan yatırımlardan bazılarını dile getiren Engin, Isparta'nın ilk 5 yıldızlı otel yatırımının gerçekleşmesi BAKA'nın çabalarıyla sağlandığını belirterek 38 milyon TL'lik sabit yatırımın ve 200-250 kişiye daimi istihdamın öngörüldüğü otel inşaatı için BAKA'nın katkıları ile olduğunu söyledi.

Dikkat çeken bir başka büyük yatırım ise Antalya'nın Kumluca ilçesine kazandırıldığını hatırlatan Engin, Batı Akdeniz'in ve Türkiye'nin ilk sera atıklarından biyogaz ile elektrik üretimi projesinin BAKA'nın çabalarıyla hayata geçirilmesi sağlandığını belirtti.

Yine Süleyman Demirel Havalimanı'nda DT Havacılık, BAKA sayesinde uçak boyamaya başladı. BAKA'nın diğer bir hizmeti ise, körfez ülkelerinde referans ajans olmasının ardından turizm hamlesi başlatması oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.