Said Nursi Tartışması Büyüyor !

Süleyman Demirel Üniversitesinde Rektörlük seçimlerinden sonra sessiz devam eden Nur Cemaati tartışmaları yeni boyut kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2012 11:51
Said Nursi Tartışması Büyüyor !

SDÜ Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özcankaya’nın yaptığı ‘Süleyman Demirel Üniversitesi isminin değişmesi gerekiyor’ açıklamaları yeni boyut kazandı.

Rektörlük seçimlerinden sonra kapılı kapılar ardında konuşulan ‘SDÜ’yü Fettullah Cemaati yönetiyor’ tartışmaları, AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir'in yaptığı açıklama ile artık daha net tartışılır oldu.

Özdemir; Sayın Özcankaya'nın açıklamaları, Süleyman Demirel ismi bu üniversiteye konulup Isparta'ya ve tüm Türkiye'ye ilan edildiği günlerde bu konuda emek çekenlere hakaret sayılır. Üniversitenin adının Süleyman Demirel ismini olup olmayacağı kararı herkesin haddine değildir. "Beyanatının sonunda anladığımıza göre, eğer Sayın Özcankaya, Süleyman Demirel isminin silinip Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin. Bizler kamuoyu olarak insanların gerçek niyetlerinin ne olduğuna karar verelim" dedi.

Üniversitede bir çok hocanın bu tartışmalardan büyük rahatsızlık duyduğu ve Rektör Yardımcılığı, danışmanlık ve dekanlık gibi görevlere cemaate yakın isimlerin getirildiği, üniversitede olması gereken tarafsızlığın ve bilim endeksinin cemaate kaydığından dolayı başka üniversitelere geçmek için zemin aradıkları iddia edildi.

Hatırlanacağa üzere her yıl gerek açılışına gerekse diploma törenine mutlak katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İbicioğlu’nun rektör olmasından sonra hiçbir törene katılmadı. Aksine her fırsatta Süleyman Demirel’e en sert şekilde yüklenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel’in vermesi gerektiği ilk dersi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum