Sana Sevdanın Yolları Bana Kurşunlar

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM'de yaptığı konuşmada Uzman Erbaşların sorunlarını gündeme getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2013 09:53
Sana Sevdanın Yolları Bana Kurşunlar

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM'de yaptığı konuşmada Uzman Erbaşların sorunlarını gündeme getirdi.

Korkmaz konuşmasında "Silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarının sorunları dağ gibi birikmiştir ve bir an önce çözümlenmeyi beklemektedir.

Terörle mücadele için özel bir statüde istihdam edilen uzman erbaşlarımızın da sorunları böyledir. Zaman zaman uzman Jandarma sınıfı ile karıştırılan Uzman Erbaşların emeklilikleri yoktur. Yani, gelecek kaygısı içerisindedirler. Son dönemde yapılan düzenleme ile, Uzman Erbaş olarak çalışabilmenin üst sınırı olan 45 yaşından sonra, isterlerse diğer kamu görevlerin de çalışarak emekli olabilme imkanı getirilmiş ise de, bu yaştan önce meslekten ayrılanlar ya da yasadan önce sözleşmesi feshedilenler için bir çözüm değildir bu! Uzman Erbaşlar, diğer TSK mensupları gibi büyük bir onurla taşıdıkları üniformaları ile emekli olabilmeyi istemektedir.
Ek göstergeleri yoktur, bu kardeşlerimizin!... daha doğrusu ek göstergeleri olmayan tek meslek grubudur, uzman erbaşlar…25 yıllık bir uzman erbaş ile bir yıllık arasında, maaş açısından hiçbir fark yoktur. Ek gösterge olmayışı, dışarıda emekliliklerini tamamlasalar bile, çok düşük emekli maaşı almaları neticesini doğurmaktadır.

Hastalanma lüksleri yoktur, uzman erbaşların!... Çok ciddi bir rahatsızlık ile karşılaşırlar ise, ki stresli ortamda bu mukadderdir, üç aydan fazla rapor aldıklarında sözleşmeleri doğrudan fesh edilip, resmen aileleri ile birlikte sokağa atılmaktadırlar.

İnsan haklarına aykırı olduğu kadar, kamu personel rejimimizde, bu denli zalimane bir başka uygulama da yoktur.

Keyfi uygulamalar ile yüzyüzedirler, uzman erbaşlar!... En küçük kabahatlerinde bile disiplin cezası uygulamasına muhatap olmaktadırlar. Bu cezalar, yıl içerisinde bir ayı buldu mu yine ihraç işlemi ile karşı karşıya kalıyorlar. Yargıya başvurma hakları da yok. Tam bir kölelik sistemi…

Tüm zorluklar onlara, ama mali ve sosyal haklarda iyileştirmeler semtlerine uğramıyor. Bir şarkı var ya; “Sana sevdanın yolları, bana kurşunlar”… Aynen öyle!...

Lojman hakları; komik!... Adeta ulufe… TSK’ndeki sivil memurlarla birlikte % 5’lik bir kontenjan tanınmış. Bu sosyal konutlar düşük maaşlılar için yapılmamış mıydı? Ya maaşlarını artırın, yada lojman kontenjanlarını!...Hiç olmazsa kira yardımı yapın, o da yok…

Hatta ordu evlerinden bile ailelerinin istifade imkânları yok… Orduevi kapılarında onur kırıcı bazı muamelelere maruz kaldıkları kulağımıza geliyor.
26 yılda özlük haklarında, sosyal haklarında herhangi bir değişiklik yapılmaz mı? Allahtan korkun!... Dünya bile 26 kere değişti…

Kimse kusura bakmasın!... TSK’nin bu uygulamasında hukukta yok, insafta yok; Güvenli gelecek, silah arkadaşlığı, meslek onuru; hepsi sınıfta kalmış!…

Bu sorunları herkes biliyor, herkes görüyor, ama galiba bir görmeyen Genel Kurmay Başkanı MSB ve komutanlar. Gerçi onlar son dönemlerde her türlü rezalet ve cinayetlerden sonra, ellerinde, silah arkadaşları ve Mehmetçiğin kanı olan teröristleri de sınır dışına çıkarken görmüyorlar. İnsansız hava araçları da her ne hikmetse görmüyor… Ama unutmayınız, birileri, bu rezaletlere sırtını dönse de tüm bu olan biteni millet görüyor, kayda alıyor…

Silahlı kuvvetler adına karar veren başta Genel Kurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı ve diğer komutanlara sesleniyorum, mensuplarınızın karşı karşıya olduğu bu sorunlara gözlerinizi kapamayın. Siz gündeminize almayacaksınız da bu sorunu, kim dillendirecek? MHP olarak, getirin çözüm önerilerinizi, sonuna kadar destek olalım. PKK ve artıkları gibi, bu vatanın ekmeğini yiyip, şer odakları ile aynı safa geçmiş bazı bedbahtlar ve gafiller gibi sureti haktan görünüpte, bu sorunlar üzerinden orduya nifak ekenlere müsaade etmeyelim.

Ve gelin, önce uzman çavuşlardan, sivil memurlardan, uzman jandarma ve astsubaylardan başlayarak, yukarıya kadar herkesi kucaklayan bir yeniden yapılanma ortaya koyalım. Bunun için meclise sesleniyorum! Milletin gözbebeği olan ordumuza nasıl katkı sunacağımıza kafa yoralım. MHP’nin bu önergesini bir fırsat bilin ve gelin bu araştırma önergemize destek olun.

MHP’nin ilk önergesi de değil bu!... Daha önce verdiğimiz meclis araştırma önergelerimize sırtınızı döndünüz, seyirci kaldınız. Güçlü olduğu kadar huzurlu, birlik-beraberliğini sosyal dayanışmasını üst seviyeye çıkaran bir ordu istemiyor musunuz?" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum