Sandıklarınıza Sahip Çıkın

Seçim gününde, her türlü ihtimalin göz önünde tutulması gerektiğini vurgulayan Dinçtürk, “Hangi partiden olursa olsun, seçmenlerimiz ve görevlilerimiz dikkatli olsunlar. Sahada kazandığımız seçimi, bilgisayar oyunlarıyla kaybetmeyelim” dedi.

Yayınlanma:
Sandıklarınıza Sahip Çıkın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, 7 Haziran Genel Seçimleri’ne az bir süre kala seçmen ve görevlilere uyarılarda bulundu.

Yaklaşık 6 aydır devam eden siyasi süreci özetleyen Dinçtürk, “Bu seçim sıradan bir seçim değil, Cumhuriyetin var olma yada yok olmasının tercihidir. Bu kez, artık zamanı geldi. Cumhuriyet Halk Partisi 65 yıl sonra küllerimizden yeniden doğarak iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.

CHP Milletvekili İsa Önder Dinçtürk, “2014 Aralık ayından bu yana, Ispartamızı adım adım dolaşmaya gayret gösterdik. Ancak, göremediğimiz yurttaşımız, ulaşamadığımız vatandaşımız olduysa bu yoğun tempoda bizleri mazur görsünler ve haklarını helal etsinler. Ulaşamadığımız her bölgemizi 8 Haziran’dan sonraki iktidarımızda ziyaret edeceğiz” dedi.

DİNÇTÜRK’TEN, ‘KARA POLİTİKALARA KANMAYIN’ ÇAĞRISI…
Ak Parti’nin Isparta ve Türkiye’de kara politikalar uyguladığını savunan CHP Milletvekili Adayı Dinçtürk, halkın bu politikalara itimat etmeyeceğinden emin olduğunu kaydetti.

‘Ülkede, milletin AKP’ye 4 dakika daha dayanma gücü kalmamış’ diyen CHP’li Dinçtürk, “Halkımız hem sosyal alanlarda hem de ekonomik anlamda AKP zihniyeti tarafından korkutuluyor. Elimize ulaşan son bilgilere göre, köylerde ve kırsal alanlarda ödenen yardım paralarının kesileceği, CHP iktidarı ile başörtüsü yasağı konulacağı gibi komik kara politikalar ürettiklerini duyuyoruz. Halkımızın bu tür kandırmacalara inanmayacağından eminiz. Ancak, bizler yine de kafası karışık seçmenlerimize bu politikaların yalan ve iftiralardan ibaret olduğunu tekrar hatırlatma gereği duyuyoruz. Halkımız, bizim açıkladığımız politikalar dışında hiçbir söyleme itibar etmesinler, zaten bizim güvencemiz de diğer partilerde olmayan şekilde seçim bildirgemiz ve noterden tasdikli taahhütnamemizdir” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİ VE TAŞERON REFAHA KAVUŞACAK”
Seçim sürecinde ilk olarak CHP’nin emekliye iki ikramiye ve maaşlarda asgari tutarı 1500 TL olarak açıkladığına dikkat çeken Dinçtürk, “Herkesin bildiği gibi 2015 genel seçimleri için CHP olarak çok iyi bir bildirge hazırladık. Bu kez dersimize iyi çalıştık ve ödevimizi en iyi şekilde yaptık. Bilindiği gibi bu bildirge içersinde özellikle, emekliye ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye taahhüdümüz var. Bunun yanı sıra yine en düşük emekli maaşının 1500 TL olacağı sözünü veriyoruz. Çalışanlarımızın en önemli sorunu ise taşeronluk… Buna da yine CHP olarak hem kalıcı bir çözüm üretmeyi hedefledik, hem de maaş konusunda asgari tutarın 1400 TL olacağını açıkladık. Bütün bunların sonucu olarak, ülkede taşeronluğa son vereceğiz. Tüm çalışanlarımız devlet çatısı altında birleştirilecek ve ülkedeki ekonomik uçuruma son verilecek” dedi.

“ÇİFTÇİ RAHAT BİR NEFES ALACAK”
Ülkede bazı işletmeler ve firmalara mazotun ucuz verildiğini, ancak çiftçilerin pahalı mazot dolayısıyla zor günler geçirdiğini anlatan Dinçtürk, “Seçim sürecimizin başladığı 24 Aralık tarihinden bu yana köy köy – kasaba kasaba geziyoruz. Ve gezdiğimiz her yerde, üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve hayvancılarımız isyan ediyor. Hepsi AKP’nin malum zihniyetine ateş püskürüyorlar. Bizler de gittiğimiz her yerde bu kötü gidişata ‘DUR’ diyeceğimizi anlattık ve hala daha anlatmaya devam ediyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi milletimizin asıl efendileri olan köylülerimize, mazotu 1,5 TL’ye vereceğimizi taahhüt ediyor, onları yaşadıkları bu sıkıntı ve zorluklardan kurtaracağımızı söylüyoruz. Üreticimiz, çiftçimiz, hayvancımız ve köylümüz, artık rahat olsun… Herkes için CHP var, toplumun her kesimi için biz varız” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ, ÜCRETSİZ EĞİTİM HAKKI KAZANACAK”
CHP iktidarı ile üniversitelerde parasız eğitimin uygulamaya konulacağını belirten Dinçtürk, “Artık Türkiye’de herkesin okuyabilmesi ve eğitim düzeyinin artırılması için parasız bir eğitim sistemi devreye girecek. Birinci öğretim, ikinci öğretim veya açık öğretim olmak üzere, eğitime aç olan tüm yurttaşlarımız bu ihtiyaçlarını parasız eğitimle sağlayacaklar. Öğrencilerimiz rahat olsunlar, güzel günler çok yakında… CHP iktidarı ile özgür ve eğitimli bir Türkiye geliyor” ifadelerine yer verdi.

“İKTİDAR YAPTIKLARIYLA - YAPAMADIKLARIYLA,
MUHALEFET DE YAPACAKLARIYLA ANILIR…”
Bugüne dek kimseye karşı hiçbir partiyi kötülemediklerini, anacak ülke ortağı olarak yapılanların yanlış olduğunu savunduklarına dikkat çeken Dinçtürk, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer mensubu olarak siyasi sürecin başlangıcından bu yana hiçbir kimse için kötü bir söz söylemedik, söyleyemeyeceğiz de... Bizim tek derdimiz ülkenin kurtuluşu ve refahıdır. Derdimiz, sağcı yada solcu olmak değil, milletçi olmaktır. İşte bütün bunlarla birlikte biz, son 3 dönemdir ülkedeki bu kötü gidişatı yalnızca tek bir cümleyle özetleyebiliyoruz. İktidar yaptıklarıyla – yapamadıklarıyla, muhalefet de yapacaklarıyla anılır…” şeklinde konuştu.

“BİZ KONUŞACAĞIZ, ONLAR SUSACAK…”
Ak Parti’nin ‘Onlar konuşur, Ak Parti Yapar’ sloganına da gönderme yapan Dinçtürk, “Onların kendilerinin de söylediği gibi, bizler her zaman doğrunun ve dürüstün yanında olduk ve bunların yapılabilmesi için konuştuk. Malum zihniyetin söylediği gibi biz her zaman doğruyu – dürüstü konuştuk, ama onlar çalmaya – çırpmaya devam etti. Ancak, buna bir ‘Dur’ deme zamanı geldi. Artık biz konuşacağız, onlar susacak” dedi.

“YAŞANACAK BİR TÜRKİYE YARATILACAK”
CHP’nin, halka ‘Yaşanacak Bir Türkiye’ vaat ettiğini vurgulayan Dinçtürk, “7 Haziran Genel Seçimleri için bilindiği gibi vakit geldi, çattı. Halkımızın en iyi karar ve cevabı sandıkta vereceğini iyi biliyoruz. Ancak hala daha kandırılmayla, korkutulmayla karşı karşıya olan yurttaşlarımızı da uyarıyoruz. Halkımız bu seçimin, ülke geleceği için bir dönüm noktası olduğunu iyi kavrasınlar. Onların sağduyulu davranmalarını istiyor, bekliyor ve ümit ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Yaşanacak bir Isparta ve Yaşanacak Bir Türkiye vaat ediyoruz. Sorunları olan değil, sorunları çözülen bir memleket yaratılacağını iletiyoruz” dedi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN”
Genel Seçim öncesinde, halktan yana kuşkularının bulunmadığını, ancak daha önceki seçimlerde de olduğu gibi bir sandık kaygılarının bulunduğunu aktaran Dinçtürk, “Bizim halkımızın iradesinden yana hiçbir şüphemiz yok. Ancak, çalma politikasında master yapan bu malum zihniyetin, sandıktaki iradelerin kaderiyle oynayacağından kuşkuluyuz… Bunun için yalnızca CHP olarak değil, malum zihniyet dışındaki tüm parti mesubu veya sivil yurttaşlarımızı göreve davet ediyor, ‘Sandıklarımıza sahip çıkmalıyız’ diyorum. Seçim günü meydana gelebilecek birçok olasılıktan ve ihtimalden söz ediliyor. Elektrikler kesilebilir veya daha fazla kara projeler üretilebilir. Halkımız, elektrik kesintileri meydana gelmesi durumunda sandıklara kapansın ve sahip çıksınlar, gerekirse sandıkların üzerlerine otursunlar. Bütün bunlarla beraber, sandık görevlilerimiz sayımı yapılan oyların kağıda dökümlerini kontrol etsin ve seçim kurullarına teslimine kadar, sisteme kaydına kadar takibini yapsınlar. Sahada kazandığımızı bilgisayar oyunlarıyla kaybetmeyelim, bu zulmün devam etmesine engel olalım. Bu seçimlerde yalnızca CHP değil, hepimiz kazanalım, ülkemiz kazansın…” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum