Şarkikaraağaç DP Teşkilatında Toplu İstifa

Şarkikaraağaç’taki toplu istifa haberleri ile ilgili olarak Demokrat Parti İl Başkanı Dede; “12 kişilik bir yönetimi bulup bir yere getiremeyen ilçe başkanı, 178 kişiyi bulup nereye götürebilir?”

Yayınlanma:
Şarkikaraağaç DP Teşkilatında Toplu İstifa

Şarkikaraağaç’taki toplu istifa haberleri ile ilgili olarak Demokrat Parti İl Başkanı Dede; “12 kişilik bir yönetimi bulup bir yere getiremeyen ilçe başkanı, 178 kişiyi bulup nereye götürebilir?”

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, basında yer alan Şarkikaraağaç ilçe teşkilat başkanı Ayhan Ünal ve beraberindeki 178 üyenin CHP saflarına katıldığı yönündeki haberler ile ilgili bir açıklama yaptı.

İl Başkanı Hüseyin Dede konu ile ilgili şunları söyledi; “Biz göreve geldikten sonra ilçelerimizde bir araştırma yaptık. Ş. Karaağaç’ta 5 bin 100 üyemiz var. 15 asil, 15 yedek ilçe yönetimimiz var. Ama gördük ki milletvekili seçiminde 180 oy almışız, belediye seçiminde 28 oy almışız. İlçe başkanlarımızla bir toplantı yaptık ve bazı ilçelerimizde sıkıntıların olduğunu söyledik kendilerine. Hatta yönetimlerinizi toplayın biz gelelim dedik, yapmadılar. Kimse gelmiyor dediler. Kimse gelmiyorsa gelecek kişileri bulun dedik. Kimseyi bulamam dedi. Biz de 12 kişiyi bulamıyorsanız bu işi başkalarına devredin dedik. Ben size cevap vereyim dedi. 15 gün aradık fakat hiçbir cevap alamadık. Biz görevimizi yaptık. Şarkikaraağaç’ta bir araştırmadan sonra Veteriner Hekim Osman Ender Karataş arkadaşımızı ilçe başkanı yaptık.

Partililerimizle istişare ettikten sonra yönetimi oluşturup bize takdim ettiler. 09.03.2011 günü eski arkadaşımızı görevden aldık ve kendisi bizi arıyor ve beni görevden mi aldınız diyor. Ben AK Parti’ye geçeceğim dedi, biz de istediğiniz yere gitmekte serbestsiniz dedik. 15 kişilik ilçe yönetiminde bir tek kişi kalmıştır, o da Mevlüt Acar arkadaşımızdır. Ş. Karaağaç ilçe yönetimindeki bazı arkadaşlar, Ş. Karaağaç belediyesinde meclis üyesidir. Bazıları farklı yerlerdedir. Onun için biz bu arkadaşımızı görevden aldık. 12 kişilik bir yönetimi bulup bir yere getiremeyen ilçe başkanı, 178 kişiyi bulup nereye götürdü acaba, bunu sormak istiyorum.

Siyaset şudur; hangi partide olursa olsun, dimdik duran insanlar olursa siyaset öyle olur. Bu parti olmadı başka parti derse siyaset hiçbir zaman çamurdan kurtulmaz. Ahlaklı şekilde yapıldığı müddetçe siyasetsiz olmaz” dedi.

“İTTİFAK DEMOKRAT PARTİ ÇATISI ALTINDA OLMALI”
Saadet Parti. Demokrat Parti, Türkiye Partisi ve Büyük Birlik Partisi ittifakı ile ilgili soruları da yanıtlayan Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede; oluşumun ancak Demokrat Parti çatısı altında gerçekleşmesi gerektiğini bildirdi.

Dede; “Şu ana kadar milletvekili aday adaylığı konusunda resmi bir müracaat yok. Bizim biliyorsunuz en geç Pazar gününe kadar netice alabileceğimiz bir ittifak söz konusu. Herkesin beklentisi bu ittifakların neticesinde. Dün gece 24:00’e kadar aldığım izlenimlere göre; farklı partiler de olabilir mesajı aldık. Bina çıktı ama çatıda bir problem var. Bu ittifakın kimin çatısı altında olacağı belli değil. Dün gece de Genel İdare Kurulu’ndan çıkan karara göre ; kesinlikle Demokrat Parti çatısı altında olacağı. Olmazsa da bu işin olmayacağı belirtildi. Saadet Partisi, Demokrat Parti’den meydana gelmiş bir partidir. Rahmetli Erbakan da Demokrat Parti’nin içinde idi. Buradan oluşmuş bir parti, ittifak olacaksa Demokrat Parti’de olmasından yanayız” açıklamasını yaptı. 

İLÇE BAŞKANLARI TANITILDI
Demokrat Parti İl ve İlçe teşkilatlarını yeniden yapılandırıyor. DP İl Başkanı Hüseyin Dede, yeni oluşturduğumuz teşkilatlarımızla partimizi daha güçlü hale getireceğiz dedi

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede bugün düzenlediği basın toplantısında 4 ilçe başkanını daha tanıttı. Dede; “Bilindiği gibi seçimlere az bir dönem kalmasına rağmen bütün ilçe teşkilatlarımızı yenileme kararı aldık merkez de dahil olmak üzere. Bugün de 4 ilçe başkanımızı takdim edeceğiz. Muhalefet zor bir görevdir. Muhalefette görev yapan insanlar, davasına sadık olan insanlardır. İktidarda siyaset yapmak çok basittir. Maddi manevi hiçbir sıkıntın olmaz. Bu partiye gönül vermiş ilçe başkanlarımız, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz DP çok büyük bir partidir. Kökü hiçbir zaman zayi olmamıştır, olmayacaktır. Siyasette birtakım sıkıntılar olur ama Türkiye’de gerçekten DP’nin olmadığı bir meclisin ne hale geldiğini üzüntü ile izliyoruz. Siyasi ahlak, üslup, insana saygı, sevgi olması gerekirken bunları görmemekteyiz. Bugün siyasi liderlerimiz bizim alışık olmadığımız,  basit hadiselerle gündem oluşturmaktadır. Türkiye etrafındaki ülkelerin ayır cayır yandığı bir dönemde hala birbirlerini karalama gibi suni gündem yaratmaktadırlar. İnşallah bu 12 Haziran’da sona erecektir. DP bu ülkenin çimentosu, betonu, her şeyidir. Demokrat partinin olmadığı dönemde bir ülkenin ne hale geldiğini görmekteyiz. Bugünkü iktidarda olanlar, bizim yıllarca yaptıklarımızı satma marifetini bu halka anlatmaktadırlar. Biz de 12 Haziran’daki seçimlere yeni bir ekiple, bu partiye gerçekten gönül vermiş kişilerle sağlıklı bir şekilde yolumuza devam etmekteyiz”dedi.

Buna göre; yeni ilçe teşkilat başkanlarının isimleri şöyle: Gönen İlçe Başkanı Mehmet Ali Serdar Yılmaz, Atabey İlçe Başkanı Mehmet Ethem Akyokuş, Keçiborlu İlçe Başkanı Osman Oğuz, Uluborlu İlçe Başkanı Mahir Göçerli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum