Şarkikaraağaç’ın Çehresi Değişiyor

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, ilçedeki gelişmeleri Ajans32 muhabirine anlattı. İşte, 2012 yılında yapılanlar, 2013 hedefleri ve gün geçtikçe büyüyen Şarkikarağaç’ın serüveni…

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2013 00:53
Şarkikaraağaç’ın Çehresi Değişiyor

*BEYŞEHİR GÖLÜNÜ KURTARACAĞIZ
Başkan Şafak Ufacık, Şarkikaraağaç için de büyük önem taşıyan Beyşehir Gölü’nün kurtarılması için kolları sıvadı. Daha önce arıtma tesisi için bir proje hazırlatan Başkan Ufacık, projenin genişletilmesi için Konya ve Isparta’daki ilgilere çağrıda bulundu.

*EN İYİ HİZMET ÜRETEN İLÇELERDENİZ
Şarkikaraağaç’ın en iyi hizmet üreten ilçelerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Ufacık, ilçeye yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti. İlçenin kanalizasyon ve altyapı çalışmaları için 10 milyon TL’lik ihalenin yapıldığını anlatan Ufacık, 127 kilometre kanalizasyon hattı döşeneceğini bildirdi.

*BORÇSUZ BELEDİYE VAR MI?
Geçtiğimiz günlerde ilçe ile bazı basın yayın organlarında kasıtlı haberler yapıldığını da söyleyen Ufacık, “Evet borcumuz var. Ama hepsi belli bir ödeme planı dahilinde ödeniyor. Borçsuz belediye var mı? Bunu sayın Başbakanımız da biliyor ve elbette bir çözüm yolu olacaktır” dedi.

*GURBETÇİLERE YATIRIM ÇAĞRISI
Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Köln kentinde gurbetçi hemşerileriyle buluşan Başkan Ufacık, Yurtdışında yaşayan Şarkikaraağaçlılara da ilçeye yapılabilecek yatırımlarla ilgili brifing verdi. Başkan Ufacık, Almanya’da Salurlular Derneği’nin kongresinde önemli temaslarda bulundu.

Kendine özgü gelenekleri ve doğasıyla baş döndüren güzelliğin merkezlerinden biri olarak anılan Şarkikaraağaç ilçesi gün geçtikçe kendini yeniliyor. Belediye Başkanı Şafak Ufacık, ilçenin büyüme serüvenini Ajans32 muhabirine anlattı.

BEYŞEHİR GÖLÜ İÇİN KOLLAR SIVANDI
Şarkikaraağaç içinde son derece önemli olan Beyşehir Gölü’nün kurtarılması için kolları sıvayan Başkan Ufacık, daha önce hazırlattıkları bir artıma tesisi projesinin şimdi daha da geliştirilerek hayata geçirilmesi için de Isparta ve Konya’daki yetkililere çağrıda bulundu.

GÖLÜN KURTULUŞU İÇİN ORTAK ÇALIŞILMALI
Başkan Ufacık, konuyla ilgili Ajans32 muhabirine verdiği bilgilerde, “Beyşehir Gölü İçme suyu havzası olduğundan dolayı temiz kalması gerekiyor. Şarkikaraağaç belediyesi olarak arıtma tesisi projesini yaptırdık. Bakanlık tarafından onaylandı. Tesisin yer tashih işlemleri tamamlanmadığı için o ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Ancak, ben bunun köklü bir çözüm olacağına inanmıyorum. Beyşehir gölünün tamamını temizlemek için komple bir proje kapsamına alınması lazım. Beyşehir gölünün kurtuluşu gölün taamını kapsayacak bir arıtma tesisinden geçiyor. Bunun içinde Konya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Isparta İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Konya Üniversitesi ve SDÜ’nün ortak bir çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum. Ve bu anlamda ilgilerin önemli adımlar atması gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

BÖLGEDE EN İYİ HİZMET ÜRETEN İLÇEYİZ
Şarkikaraağaç’ın bölgede en iyi hizmet alan ilçelerden bir tanesi olduğuna da işaret eden Belediye Başkanı Şafak Ufacık, “Bölgeye baktığınız zaman en iyi hizmet üreten ilçelerden bir tanesi biziz. Elbette yeterli değil, yapmamız gereken çok iş var. Biz hizmete aç bir bölgeyiz” dedi.

10 MİLYON TL’LİK PROJE
Başkan Ufacık, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, “2 yıldır üzerinde durduğumuz 127 kilometre kanalizasyon ihalesine çıktık. 10 milyon TL’lik bir projenin inşaatına 3. ayda başlayacağız. Şarkikaraağaç ilçesi merkezinde 6 tane park düzenlemesi tamamlanmak üzere. Çevre yolu üzerindeki 6 kilometrelik orta refüj, sulama ve ağaçlandırma projesi hedefleniyordu. 2012 yılında bu işi de çözdük. Sulama ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı” diye konuştu.

SEL BASKINLARINA KARŞI TEDBİR ALINDI
İlçede sel baskınlarına karşı çeşitli tedbirler alındığını kaydeden Başkan Ufacık, “Kaldırım düzenlemeleri tamamlanmak üzere. Sel baskınlarına karşı tedbirler alındı. Derelerin ıslah çalışmaları yapıldı. Deliçayın temizlemesini yaptık. DSİ müdürü ilçeyi ziyaret ederek deli çayın yürüyüş yolu ve peyzaj çalışmasının 2013 yılı 3.ayda başlanması için söz verdi. Peyzaj çalışmaları yapılacak. Deliçay etrafına yürüyüş yolları yapılacak. Yeni devlet hastanesi 3 yıldır devam ediyordu. Tamamlandı. Sağlık meslek lisesi binamızı hayırsever desteği ile yaptık. Otopark hizmeti anlamında ciddi değişiklikler yaptık. Hibe olmak şartıyla belediyemize 6 yeni araç kazandırdık. Çevre bakanlığı desteğiyle çöp arabamızı hizmete kazandırdık. Bu hizmetler elbette yeterli değil. 2013 projelerimiz de var” dedi.

İÇME SUYU İLGİLİ MÜJDE
İlçede içme suyu ile ilgili de zaman zaman sorun yaşandığın dile getiren Başkan Şafak Ufacık, “En büyük sorun içme suyu. 8 kuyudan topluyoruz içme suyunu. 4 pompayla ilçeye dağıtıyoruz. Tabiki bununla ilgili de bir proje çalışmalarımız var. Cazibeli suyu da ilçemize kazandıracağız. Cazibe ile akan bir içme suyu bulmak için jeoloji mühendisleri ile çalışmalar yürüttük. Bazı kaynaklar bulundu. Raporların gelmesinin ardından önümüzdeki günlerde içme suyu ile ilgili de müjdeler vereceğiz” dedi.

ALLAH BİZE GÜÇ VERDİĞİ SÜRECE ÇALIŞACAĞIZ
Başkan Ufacık, 2013 yılında da büyük projelerle, büyük hedeflerle Şarkikaraağaçlılarla birlikte emin adımlarla yürüyeceklerini ifade ederek “Hizmetlerimiz aralıksız sürecek. Allah bize güç verdiği sürece biz de Şarkikaraağaç için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BORCUMUZ VAR İNKAR ETMİYORUZ Kİ
İlçe belediyelerinin en önemli sorunlarından birisinin de borçlar olduğunu kaydeden Başkan Ufacık, borçsuz belediyenin yok denecek kadar az olduğuna işaret ederek “Elbette bizim de borçlarımız var. Her belediyenin olduğu gibi bizim de ekonomik sorunlarımız var. Bunu inkar etmiyoruz. Ama bazı kişilerin kasıtlı ve yıpratma amaçlı dedikodu tarzındaki söylemlerine de halkımızın itibar etmediğini belirtmek zorundayım” dedi.

BELLİ BİR PLAN DAHİLİNDE BORÇLARIMIZ ÖDENİYOR
Başkan Ufacık, “Her ilçe belediyesi gibi bizim de borçlarımız var. Ekonomik sıkıntılarımız var. Buna yok demek mümkün değil. Emekli Sandığı, SSK, vergi, TEDAŞ borçlarımız var. İnkar etmiyoruz ki, iller bankasından çektiğimiz krediler var. İller bankası gelirlerinden kesiliyor. İller bankasından yüzde 64 aylık kesintimiz var.
Ancak, kimseye borç ödememe gibi bir niyetimiz yok. Belli bir ödeme planı dahilinde borçlarımızı ödüyoruz. Periyodik ödeme planlarımız var. Belirli bir düzeyde bu sıkıntıları aşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANIMIZ DA BİLİYOR
Belediye Başkanı Şafak Ufacık, “Bazı arkadaşlar kişisel alacakları dolayısı ile belediyeyi batık gibi gösterme arayışına giriyorlar. Belediye hakkında çıkan haberler kasıtlıdır. Bizim hizmetten başka düşüncemiz yoktur. Bütün belediyelerin borçlu olduğunu başbakanımızda biliyor. Mutlaka bununla ilgili çözüm yolları olacaktır” dedi.

İLÇE EKONOMİSİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ VAR
Başkan Ufacık istihdama yönelik çalışmalar da yürüttüklerini kaydederek “2012 yılında birebir girişimlerimiz sonucunda Akkanat Holding yönetim kurulu Başkanları Ali ve Kamil Akkan ile görüşmelerimiz sonucunda İlçemize 40 Km uzaklıkta bulunan Beyteks Tekstil fabrikasına 150-200 kişilik personel istihdamı yapılması için gerekli görüşmeler yapılmış ve şu anda İlçemizde 1.Grup 3 haftalık kursu bitirmiş olup fabrikada işe başlamışlardır.Sonrasında 2Grupta 3 haftalık kursa başlamıştır. Periyodik olarak bu çalışmalar devam edecektir.İlçemizde İşsiz vatandaşımızın kalmaması için her kapıyı çalıyoruz”

GURBATÇİLERLE BİR ARAYA GELDİK
Geçtiğimiz günlerde gurbetçi hemşeriyle de bir araya gelen Başkan Ufacık, yurtdışında yaşayan Şarkikaraağaçlılara ilçeye yapılabilecek yatırımlar hakkında da bir brifing verdi.

ALMANYA’DA SALURLULAR DERNEĞİ DAVET ETTİ
Başkan Ufacık konuyla ilgili Ajans32 muhabirine verdiği bilgilerde, “Geçtiğimiz günlerde yurt dışında yaşayan gurbetçilerle bir araya geldik. Almaya’nın Köln kentinde Salurlar Derneği’nin gecesine katıldık. Salurlular Derneği bizi olağan kongresine davet etti. Almanya’da gurbetçilerimizle buluştuk. Onlara milletvekillerimizin, başbakanımızın selamlarını ilettik. Gerçekten onlar da mutlu oldu, biz de onlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadık. Almanya’daki gurbetçilerimize Şarkikaraağaç’a yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi verdik. Görüş alışverişinde bulunduk. İlçe ekonomisine katkı sağlayacak temaslarımız oldu. Bundan sonra da gurbetçilerimizle sık sık bir araya geleceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum