SDÜ 12.856 Öğrencinin Birinci Tercihi Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'ni bu yılki ilk tercihlerde 12 bin 856 öğrenci tercih etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2011 10:46
SDÜ 12.856  Öğrencinin Birinci Tercihi Oldu

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ'yü tercih eden öğrenci sayısının giderek arttığını belirterek, bunda yıl içerisinde ulusal kanallarda yapılan tanıtımın etkili olduğunu söyledi.

İbicioğlu, "Isparta Üniversite şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversitemizde verilen kaliteli eğitim ve öğretimin yanı sıra Üniversiteyi tercih eden öğrencilerimize barınma sıkıntısı da yaşatmayacağız. " dedi.

Tercih arıtışının sadece ulusal boyutta olmadığını söyleyen İbicioğlu, yabancı ülkelerden de öğrenci geldiğini olduğunu belirtti.

Geçen yıl 300 yabancı uyruklu öğrencinin SDÜ'yi tercih ettiği bilgisini veren İbicioğlu, "Bu yıl 615 yabancı öğrenci üniversitemizi tercih etti. İkinci yerleştirmelerle öğrenci sayımız daha da artacaktır. Yurt içi ve yurt dışından gelecek öğrencilerin kalacak yer sorunu olmayacak. Resmi ve özel yurtlarımız hazır. " diye konuştu.

SDÜ'nün geçmişinin başarılarla dolu olduğunu hatırlatan İbicioğlu, şöyle devam etti: "TÜBİTAK'ın desteklediği öğrenci projelerinde birinci olduk. Akademisyen projelerinde üçüncü olduk. Avrupa'nın en iyi 29 kütüphanesinden birisine sahibiz. Küresel Üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.