SDÜ Fikir Kulübü Deniz’leri Andı

SDÜ Fikir Kulübü Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının 43’üncü yılında “Türkiye’de Gençlik Hareketi” başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Gazeteci Bora Tüfekli katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2015 17:56
SDÜ Fikir Kulübü Deniz’leri Andı

Süleyman Demirel Üniversitesi Fikir Kulübü tarafından İİBF Naci Karaduman Konferans Salonu’nda 68 Gençlik Hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamının 43’üncü yılı sebebiyle bir konferans düzenlendi.

“Türkiye’de Gençlik Hareketi” başlıklı konferansta Gazeteci Bora Tüfekli konuştu.

Tüfekli, 68 Gençlik Hareketinin mihenk taşı olan eylemleri anlattıktan sonra “68’den bu günlere kalan en önemli miras Bağımsız Türkiye şiarıdır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldıkları bağımsızlık bayrağını bugünün gençliğine miras bırakmıştır” dedi.

Tüfekli konuşmasında “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını Mustafa Kemal’den, Türk Bayrağından ve vatandan soyutlamaya çalışanlar var. Ama 68 gençlik hareketinden, Denizlerden o milli değerleri soyutladığınız zaman ne 68 Hareketi kalır, ne de Deniz Gezmişler” ifadesini kullandı.

Ajans32 Genel Yayın Yönetmeni Tüfekli, Deniz Gezmiş’in idam sabahı babasına yazdığı mektubu hatırlatarak “Deniz Gezmiş o mektupta kardeşinin şahsında Türk gençliğine bir miras bırakmıştır. O miras bilimdir” dedi.

ADD Gül Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken'in de katıldığı konferans, Tüfekli’nin sunumunun ardından soru cevap şeklinde devam etti.

Konferans sonunda Fikir Kulübü Başkan Vekili Saba Temiz, Gazeteci Bora Tüfekli’ye katılım ve sunumundan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum