SDÜ Kurucu Rektörü Gürbüz Anıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kurucu Rektörü Prof.Dr.Hasan Gürbüz, vefatının 16.yıldönümünde Prof.Dr.M.Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2012 07:03
SDÜ Kurucu Rektörü Gürbüz Anıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Hasan Gürbüz, vefatının 16. yıldönümünde Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Tören öncesinde Prof. Dr. Hasan Gürbüz'ün ailesi Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu makamında ziyaret etti. SDÜ Radyo- TV Araştırma ve Uygulama Merkezince hazırlanan "O'nun Adı Hasan Gürbüz" isimli belgesel filmin izlenmesiyle başlayan anma töreninin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yaptı. Ölümü tadacak her canlının, bu dünyanın bir imtihan olduğunun farkına vararak erdemli ve kendini sorgulayarak yaşaması gerektiğini söyleyen İbicioğlu, "Bu dünyada bir yolcunun yaşadığı gibi yaşamalı, arkamızda güzellikler bırakmalıyız. Bazı insanlar yaşamlarıyla da vefatlarıyla da ders verirler. Yaşamıyla örnek olan Hasan Gürbüz de arkasında bıraktığı sevgi haresiyle ölümünde de örnek olmuş bir insandır. Bize onun izinden gitmek, onun açtığı ve belirttiği idealler etrafında yolumuzu aydınlatmak kalmıştır" dedi.

İbicioğlu sözlerini, "Aramızdan ayrılan tüm şehitlerimize, SDÜ ailesinin üyesiyken vefat eden tüm öğrencilerimiz ile eğitmenlerimize ve ideallerimizi kristalize eden, bize yol gösteren ve yaşamıyla örnek olan Prof. Dr. Hasan Gürbüz'e Allah'tan rahmet diliyoruz" diyerek noktaladı.

Daha sonra katılımcılara Hasan Gürbüz'ü, Isparta ve üniversiteye yaptığı hizmetleri anlatan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu, Hasan Gürbüz'ün girişimci, ekip çalışmasına önem veren bir insan olduğunu belirterek halkın problemlerine çözüm üretmeyi, aklı fen ile, vicdanı ise din ile tamamlayıp dünyayla rekabet edebilmeyi hedeflediğini söyledi.

SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkaya ise "İnsanlığa faydalı hizmetler veren Hasan Gürbüz'den insan sevgisini, mert olmayı ve garibanı ve insanları sevmeyi öğrendik" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.