SDÜ Öğrenci Konseyinden Kira Açıklaması

SDÜ Öğrenci Konseyinden Kira Açıklaması

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2015 12:23
SDÜ Öğrenci Konseyinden Kira Açıklaması

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi ev ve apart kiralarının diğer şehirlere oranla Isparta’da çok yüksek olduğunu belirtilen bir açıklama yaptı.

72 binlik öğrenci nüfusunun hiç bir zaman bitmeyeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz denilen açıklamada, “Kendi evlatlarınızın da şehir dışında okuduğunu göz önüne almaya, vicdanınızın sesini dinlemeye davet ediyoruz” denildi.

Öğrencilere uygun şartlarda barınma ve ulaşım hizmetleri ile diğer hizmetlerde yardımcı olunmazsa Isparta’nın eskisi kadar tercih edilebilir bir kent olmayacağı belirtilen açıklamada, “Şehrinizde 72 bin üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrencilerin her biri ailelerinin ve kendilerinin sarf ettiği büyük emekler sonucu üniversiteyi kazanıp, Isparta’ya gelmişlerdir. Bu öğrencilerin Isparta’da öğrenci olan kişilerin çok az bir kısmı kredi yurtlar kurumlarında bir kısmı özel yurtlarda büyük bir kısmı ise apart ve özel evlerde kalmaktadır.

Anadolu üniversitelerinin bulunduğu diğer şehirler ile karşılaştırıldığında ev kiraları apart kiraları ve diğer yurt kiraları çok yüksek durumdadır. Ev ve apart sahipleri bu fiyatları, Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin onüçüncü maddesinde belirtilen fiyat uygulamasına göre belirlemeleri gerekmektedir, kendilerinin belirledikleri fiyatlara göre değil. Ortalama bir ailenin maddi durumu göz önüne alındığında bu derece yüksek fiyatları ödeme konusunda büyük sıkıntılar ortaya çıkarmaktadır
Sizleri Kendi evlatlarınızın da şehir dışında okuduğunu göz önüne almaya, vicdanınızın sesini dinlemeye davet ediyoruz. Çünkü gül kokusu ile anılan ve bir bilim şehri olarak kabul gören bu kentin, öğrencilere yaşatılan olumsuzluklarla anılmasını istemiyoruz.

72 binlik öğrenci nüfusunun hiç bir zaman bitmeyeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğerki Öğrencilere gelecek kapısı olarak değil de gelir kapısı olarak görmeye devam ederseniz. Öğrencilere uygun şartlarda barınma ve ulaşım hizmetleri ile diğer hizmetlerde yardımcı olmaz iseniz, Emin olun Isparta şehri artık eskisi kadar tercih edilebilir bir kent olmayacaktır. Ülkemizde üniversite sayısı her geçen gün artmaktadır ve artık şehrin daha uygun yaşama imkânları sunduğu kentler öğrenciler tarafından tercih edilmeye başlanacaktır.

Ayrıca apart ve yurtlarında denetlenebilir bir yapıda bir mevzuat düzenlenmesinin yapılmasını ve ahlaki açıdan yaşanan olumsuzlukların önünün kesilmesini istiyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum