SDÜ Öğrencilerin Özel Bilgilerini Mi Veriyor?

Kendilerine gelen dershane aramalarına anlam veremeyen vatandaşımız, telefon numaralarının yani özel bilgilerinin üniversite tarafından paylaşılmış olabileceğini söylüyor ve üniversiteden açıklama bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2014 16:23
SDÜ Öğrencilerin Özel Bilgilerini Mi Veriyor?

E-Okul Skandalını Hatırlatan İddia

E-okul skandalının ardından onlarca vatandaş bambaşka bir sorundan şikayetçi oldu. Hatırlarsanız E-okul skandalı, sisteme kayıtlı milyonlarca öğrencinin bilgilerinin MEB’e bağlı görevliler tarafından 3. kişilere satılması ile ilgiliydi. Bize gelen şikayetler de e-okul skandalını hatırlatır cinsten.

Şikayetlerin Özü Aynı

Şikayetler Süleyman Demirel Üniversite’sinde son sınıf okuyan veya Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde formasyon eğitimi alan öğrencilerden. Isparta’da hükümetin paralel yapı olarak tanımladığı gruba bağlı olduğu bilinen dershaneden kendilerine sistematik arama yapılmasını ve mesaj gönderilmesini şikayet ediyorlar. Bütün sınıf arkadaşlarının arandığını ve KPSS, ALES gibi kurs hazırlığı için davet ettiklerini belirtiyorlar.

Telefon Numaralarını Kim Veriyor?

Öğrenciler, telefon numaralarına nereden ulaştıklarını sordukları zaman ise arkadaşlarından aldıklarını söylüyorlar. Özellikle bir öğrencinin açıklaması çok ilginç. Vatandaşımız telefon numarasını yeni değiştirdiğini, sadece Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne kayıtta verdiğini, çok yakınında birkaç kişi dışında henüz telefon numarasını paylaşmadığını, buna rağmen kendisine gelen aramaya çok şaşırdığını belirtti.

Üniversite Yönetimi Konuya Açıklık Getirmeli

Burada ister istemez akla şu soru geliyor. SDÜ’de kayıtlı olan öğrencilerin telefonları acaba e-okul skandalında olduğu gibi dışarıya veriliyor mu? Özellikle paralel yapı eleştirilerini akla getiren üniversite-dershane işbirliği söz konusu mu? Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum