SDÜ Rektörü İbicioğlu: 'Akademisyenler Zenci Mi?

SDÜ Rektörü İbicioğlu, Üniversite’nin içerisine akademisyenlerin yararlanabileceği konutlar hakkında konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 12:25
SDÜ Rektörü İbicioğlu: 'Akademisyenler Zenci Mi?

Son günlerde Üniversite’nin içerisine akademisyenlerin yararlanabileceği konut yapılacağı haberlerinin basında yer almasının ardından konuşan SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu: “Bunun yapılacak olması son derece normal. TOKİ yargı mensuplarına, öğretmenlere, milletvekillerine ev yapıyor da bir şey olmuyor. Biz isteyince mi suç? Akademisyenler uzaydan mı geldi? yada başka ülkenin vatandaşı mı diye sert çıkış yaptı.

Hatırlanacağı üzere İbicioğlu, Audi A6 aracını eleştirenlere, “Bana kalsa daha lüksünü alırdım. Her rektör Audi A8’le geliyor. SDÜ Rektörü zenci mi yahu?” diye tepki göstermişti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, sonunda fena patladı. Son günlerde kendisini Üniversite sınırları içerisine konut alanları yaptıracağı için eleştirenlere cevap veren İbicioğlu, ‘Biz kanun dışı bir şey yapmıyoruz. Diğer kamu kurum ve kuruluşları da yaptırabilir” dedi.

MÜTEAHHİTLERE HODRİ MEYDAN

Üniversite’nin içine yapılması planlanan konutların TOKİ tarafından yapılacak iddialarına da değinen Rektör: “Belediye şu anda imarı öteliyor. Ötelemesinin nedeni de kendi aralarında konuyu tartışmaları. Eğer belediye ile bu sorunu çözebilirlerse hodri meydan gelip yapsınlar. Ancak TOKİ’nin şöyle bir özelliği var. Devlet hazine arazilerini otomatik olarak imara açabiliyor. Bende Ispartalı kardeşlerimin yapmasından yanayım, gelsinler sorunları ve problemleri çözsünler. Bu konutu onlar yapsın. Birde şunun bilinmesini istiyorum. Bizim konut yapmayı planladığımız yer Ünikent’in bulunduğu alanın yan tarafı yani Üniversitenin tapulu bir yeri değil. Orası zamanında bize tahsis edilmiş bir alan. Biz Isparta’mızı her gittiğimiz yerde bayrak gibi taşıyor ve dalgalandırıyoruz. Konut yapılırsa hocalarımızın talepleri yetersiz kalırsa halktan da talep alacağız. Unutmayalım ki TOKİ Aliköy ve Eğirdir yoluna da evler yaptı. Yaptığı alanlarda devlet hazine arazisiydi” dedi.

ÜNİVERSİTE’YE OTEL YAPILSIN

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi karşısına 5 yıldızlı otel yapmak istediklerini de söyleyen Rektör Prof. Dr. İbicioğlu: “Biz Tıp Fakültemiz karşısına otel yapmak istiyoruz. Gelsinler Ispartalı girişimciler buraya oteli yapsınlar. Biz açık açık teklif ediyoruz. Gelsinler görüşelim. Hastanemizi sağlık turizmine açmak istiyoruz. Yurt dışından hastalar getireceğiz. Konaklama sorununu çözeceğiz. Bilindiği üzere Isparta’mızda otel sorunu var. Sağolsunlar Barida Otel yapıldı da bu sorun bir nebze de olsa giderildi. Sirene Otel kapatıldı. Ben Davraz kongresini yapacaktım ve korkuyordum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum