SDÜ Senatosu Aksu'da Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu toplantılarını ilçelerdeki MYO'larda gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2011 17:37
SDÜ Senatosu Aksu'da Toplandı

Toplantı öncesinde Rektör İbicioğlu ve senatörler Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel'i makamında ziyaret etti.

SDÜ Rektörü ve senatörlerini makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdel, Aksu ilçesinde öğrencilerin memnuniyeti açısından işbirliği içerisinde yoğun çaba harcadıklarını öğrencilerin ilçeden memnun kalması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

SDÜ MYO’ larında Doluluk Oranımız % 67’den % 95’e Ulaştı
SDÜ olarak Türkiye’de ortaya çıkabilecek handikapları çözmek amaçlı işbirliği platformu oluşturduklarının altını çizen Rektör İbicioğlu da SDÜ Senatörlerinin ilçelerde toplanma amacını şöyle dile getirdi: “Türkiye’de her geçen gün artan üniversite sayısına nazaran, öğrenci sayısı düşmekte ve üniversiteler belli bir noktada öğrenci bulmakta sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle SDÜ olarak MYO ’larımızı tanıtan girişimlerde bulunduk. Filmler, programlar hazırladık, ulusal kanallara servis ettik, sonuç olarak SDÜ MYO’ larında doluluk oranımız % 67’den % 95’e ulaştı. SDÜ olarak amacımız ilçelerimizin güzelliklerini anlatarak, eğitim turizmini bir değer olarak ülkemize kazandırmaktır.”

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO’da düzenlenen toplantıya geçildi. Toplantıda Senatörlerin yanı sıra Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ve Aksu halkı da hazır bulundu.

Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO Müdürü Doç Dr. Adem Efe konuşmasında okul hakkında bilgilendirme yaparak, bölümlerini tanıttı.

“İlçedeki MYO’ nun Gelişimi İçin Her Türlü Desteğe Hazırız”
Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel de yaptığı konuşmada, Aksu halkının eğitime verdiği önemden bahsederek, okulun yapımında, hayırsever desteklerine çok şey borçlu olduklarını, İlçedeki MYO’ nun gelişimi için de her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Üniversitemiz Rektörü İbicioğlu’da “halkla kaynaşma toplantısı” olarak gördüğü bu özel anları paylaşmanın önemine değindi. Eğitime yapılan yatırımların ülke ekonomisine ve bilgi toplumu oluşturmaya sağladığı katkılardan söz etti. Bu yönde dünya devletlerindeki ekonomik gelişmişlik, bilgi üretme düzeyi ve kalkınma politikalarından örnekler verdi. Rektör İbicioğlu:“SDÜ olarak, sistematik çalışmanın önemini keşfederek bir güç birliği platformu oluşturduk. Başarı için siz halkımızla da el ele vererek, üniversite- halk bütünleşmesini sağlayarak hareket etmeli ve Aksu’daki MYO’nun içini doldurmalıyız.” dedi.

“Rektör İbicioğlu: “İnsanlar arasındaki üstünlüğün sağlanmasına vesile tek şey bilgidir””
Sistematik bilgiyi etkin bir şekilde kullanmanın öneminden bahseden Rektör İbicioğlu: “ Dünyada nüfusu az olmasına rağmen sahip olduğu sistematik bilgi ve yenilikçi özellikleriyle ekonomik hegemonya kurmuş çok devlet görürsünüz. İnsanoğlu’nun diğer varlıkları yönetmesinde fiziksel gücünden ziyade sahip olduğu entellektüel, akli özelliklerin önemi daha büyüktür. İnsanlar arasındaki üstünlüğün sağlanmasına vesile tek şey bilgidir. Bu bilgi donanımı sayesinde sosyologlar ve toplum bilimciler Türkiye Cumhuriyeti’nin önümüzdeki yıllarda ekonomi bakımından en iyi on ülke arasında yer alması bekleniyor. Türkiye açısından kalkınma hızlı bir şekilde devam ediyor, bilgi ve dayanışma ortamı da bunun temelini oluşturuyor.” dedi. Aksu’daki etkinlik, Senato ve Yönetim Kurulu toplantısı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.