SDÜ - TSE Arasında İşbirliği Anlaşması Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE) arasında üniversitenin laboratuvar ve fakültelerindeki hizmetlerin akredite olması için ortak çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2012 16:25
SDÜ - TSE Arasında İşbirliği Anlaşması Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE) arasında üniversitenin laboratuvar ve fakültelerindeki hizmetlerin akredite olması için ortak çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokole SDÜ adına Rektör İbicioğlu, TSE adında Başkan Hulusi Şentürk imza attı.

İmza töreninde yaptığı konuşmada bilginin sürekli değiştiği günümüzde teknolojiye ayak uydurabilmek ve rekabeti takip edebilmek için üniversitelerle yapılacak olan işbirliğin önemli olduğuna dikkat çeken TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ülkenin geleceği açısından üniversitelerin ve bağlantılı tüm kuruluşların birbirlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

TSE Başkanı ve yöneticilerini makamında ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, “Standart koymadan ölçemezsiniz, ölçemezseniz de iyi yönetemezsiniz. İyi yönetilemeyen kaynaklar da israf olur.” dedi. Dünyanın artık pazar yönlü ekonomiye yöneldiğini belirten İbicioğlu, pazarlamanın en kritik noktası olan standardizasyonun tüm ihracatı, ticareti ve birikimleri etkilediğini; uluslararası pazarlarda rekabet edebilmenin yolunun standartlara uygun kaliteli mal ve hizmet üretiminden geçmekte olduğunu belirtti. Helal gıda sertifikasyonuna da değinen İbicioğlu, “Ülke ekonomisini dışa açacak olan, bu konudaki açılımlardır. SDÜ olarak TSE ile her alanda işbirliği yapacağız. Kendimizi onların doğal üyesi olarak görüyoruz. Ekonominin önünün açılması için hepimiz bu işbirliğine katkıda bulunacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.