SDÜ’de Büyük Kongre

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve SDÜ Bilimsel Araştırma Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen "1.Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi" Isparta'da başladı.

Yayınlanma:
SDÜ’de Büyük Kongre

Kongreye ABD, Afganistan, Almanya, Tunus gibi ülkelerden 50 tıp öğrencisi olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.

Barida Otel'de düzenlenen kongrenin açılış törenine AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu katıldı.

İran, Sudan, ABD, Afganistan, Almanya, Tunus gibi ülkelerden 50 tıp öğrencisi olmak üzere yaklaşık 500 kişinin katıldığı kongrede iki gün boyunca, 64 sunum gerçekleştirilecek. Kongrede ülkelerdeki tıp eğitimlerinde gelinen nokta ele alınacak.

Kongrenin açılış töreninde konuşan Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Isparta’daki bu öğrencilerimize Üniversitemize değerli hocalarımıza şükran duyuyorum. Bizler milletvekili olarak eğer elimizden gelen bir şey varsa büyük ölçüde sizlerin önünüzü açmak ve yardımcı olmaktır. Milletvekilliği siyasi bir makam olarak algılanmasın gerçi yerel ölçeğe indiğimiz zaman siyasi bir makamdır; Ama aslında bakıldığı zaman vekillik bir görevdir. Zamanı gelir bu görevi yaparsınız zamanı gelir biter.

O zamanda ben bu görevdeki sürede neler yaptım gibi sorularla karşılaşırsınız. Tıp kongresinden bahsettiklerinde son derece heyecanlandım. Isparta için çok önemlidir. Ben Tıp okumadım ama bir doktor çocuğu olarak Isparta’mızda böylesine bir kongrenin yapılmasından büyük bir onur ve gurur duydum.”dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da “Üniversitemiz tarafından organize edilen 1.Uluslar arası Tıp öğrencileri kongresi hoş geldiniz. Böyle bir kongrenin düzenlenmesi oldukça zor, meşakkatli ve detaylı bir çalışma gerektiren bir süreçtir.

Çünkü halkanın birinde eksiklik yaptığınızda süreç sekteye uğruyor; bu yüzden böyle bir organizasyonun özelikle uluslar arası bir organizasyonun öğrencilerimiz tarafından organizasyon edilmesi ki biz bildiğimiz gibi böyle organizasyonları ortaya koyarken hocalardan dahi ne kadar zor organizasyon edilmesini biliyoruz. Dolaylısıyla böyle bir organizasyon cesaret, yüreklilik ve bilgi gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’da ilim şehri projesine vurgu yaparak, “İlim şehri Isparta’mızın Üniversitemizin de böyle büyük bir başarısı yönetiminin de ilmi ekibindeki yüksek başarısı ve bugün öğrencilerinin gösterdiği yüksek başarısı bu ilim şehri Isparta’ya çok yakıştı. Bizim uzun zamandır. Arzu etiğimiz Süleyman Demirel Üniversitesi ile şehir birleşse bir taraftan Türkiye’yi aydınlatırken, Dünya ile rekabet ederken bir taraftan da Isparta illide buradan da daha fazla istifade etsin demiştim. Dediğim şeyi şimdi ne güzel görmeye başladık. Böyle organizasyonlara teşekkür beklemek gerekmez. Çünkü onlar silinmez bir kayıt altına alındı” dedi.

Kongrenin Genel Sekreteri Yard. Doç. Süleyman Önal ise “Isparta’da bir ilkin mutluluğunu gerçekleştirmenin birlikte yaşıyoruz. Uluslar arası olması apayrı bir anlam taşıyor. Yurt dışından, Yurt içinden gelen çok değerli hocalarımız var. Ben hasetten de onlara yurt içindende yurt dışından da katılan öğrencilere özellikle hoş geldiniz dedi.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.