SDÜ'de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Sağlık Ordusunun Vazgeçilmez Parçası Diş Hekimlerinin Günü Kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2016 17:42
SDÜ'de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

“22 Kasım Türk Diş Hekimleri Günü”, Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen bir törenle kutlandı. Tören kapsamında mesleğe yeni adım atan öğrenciler de beyaz önlüklerini giydi.

Sağlıklı yaşamı doğrudan etkileyen ağız ve diş sağlığının öneminin vurgulandığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul,  22 Kasım 1908 ilk dişçilik okulunun kuruluşuyla diş eğitiminin bilimsel bir kimlik kazandığını dile getirdi. Baykul, toplumun ağız ve diş sağlığı bilincini yükseltebilmek için tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan “Diş hekimliği Haftası”nın öneminden bahsetti.

Konuşmasının devamında Fakülte hakkında bilgi veren Baykul, “Nitelikli ve tecrübeli hekimler sayesinde Fakültemiz sadece Isparta ve çevre iller için değil Türkiye’nin birçok şehrinden gelen hastaların tedavilerini de gerçekleştiriyor. ”dedi.

Mesleki bilgi ve beceri kazanabilmek, iyi bir diş hekimi olmak için genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Baykul, “Cumhuriyetin tüm kazanımlarına sahip çıkarsak mesleki ve akademik başarılar anlam kazanır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.