Sdü'de 'Düşünen Beyinler' Fuarı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'Meslek Yüksekokullarında Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012' isimli proje fuarı başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 17:06
Sdü'de 'Düşünen Beyinler' Fuarı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'Meslek Yüksekokullarında Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012' isimli proje fuarı başladı.

Afyonkaahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'taki meslek yüksekokulları, endüstri meslek ve teknik liseleri, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinden 139 projenin yer aldığı, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan fuarın açılış töreni, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Isparta Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Halk Müziği Topluluğunca sunulan müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, sanayileşmiş ülkelerde, meslek yüksekokulları veya bu okullara karşılık gelen eğitim kurumlarından mezun olan teknikerlerin en önemli görevinin mühendislere Ar-Ge çalışmalarında yardımcı olmak ve mühendislerin isteklerini tabana doğru iletmek olduğunu söyledi. Meslek yüksekokullarının Türkiye'de de üretim ve hizmet sektörünün vazgeçilmez eleman kaynağı olarak varlıklarını sürdürdüğünü belirten Doç. Dr. Kayacan, şunları kaydetti: “Teknikerlik diploması iş bulabilmek için yetmemektedir. İş dünyası diplomanın yanında uygulama ağırlıklı iyi bir eğitimle yetişmiş kalifiye eleman istemektedir. Bu nedenle meslek yüksekokulu öğrencilerinin kalifiye düzeyi yüksek meslek erbabı olmaları için aldıkları eğitim, bilimsel ve teknik uygulamalarla, çalışma ve etkinliklerle takviye edilmelidir. Ayrıca bu öğrenciler, meslek alanları ile ilgili problemleri tespit etmeye ve tanımaya, bu problemlere çözüm üretmek amacıyla düşünmeye, düşüncelerini somutlaştıran projeler üretmeye ve üretmiş oldukları projelerden sonuç elde etmeye teşvik edilmelidir.”

Konuşmasında fuar hakkında bilgi veren Doç.Dr.Kayacan, fuarın meslek yüksekokulu öğrencilerinin istenilen düzeyde ve istenilen vasıflara sahip olacak şekilde eğitim almalarına katkı sağlamayı; bu okulların artı ivme kazanmasına, tekniker veya ara eleman kavramının daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmayı amaçladığını ifade etti.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da, teknolojinin, insanlığın ve medeniyetin yıkım ve yaratma mekanizması olduğunu söyledi. Prof.Dr. Akyıldız, “Bilim ve teknik hem dünyayı hem de insanı değiştiriyor. Daha önceki yıllara baktığımızda eğitim ezber şeklindeydi, sonra yerini öğrenmeyi öğretmeye bıraktı. Yani balık tutmayı öğretmeye başladılar.1990'dan sonra da düşünmeyi öğretmeye başladılar” dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk Spor Salonu'nda 'Meslek Yüksekokullarında Düşünen, Tasarlayan, Geliştiren Beyinler 2012' proje sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.