SDÜ'de Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan “Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı”, açılış dersi ile öğretimine başladı.

Yayınlanma:
SDÜ'de Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan “Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı”, açılış dersi ile öğretimine başladı.

Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve Kamu Hukuku yüksek lisans programı öğrencilerinin bir araya geldiği açılış dersinde konuşma yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan, “Eylül 2009’da düzenli olarak lisans eğitim-öğretime başlayan Hukuk Fakültesi aradan geçen kısa süre içerisinde hazırlıklarını tamamlayarak yüksek lisans öğretimine başlayabilme başarısını elde etti. Bu başarıya öğretim üyesi arkadaşlarım ve idari personelimizin özverili çalışmaları, Rektörümüzün teşvik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün desteği sayesinde ulaştık. Çalışma arkadaşlarıma, Enstitü Müdürümüze, Rektörümüz ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Özel hukuk yüksek lisans programının açılması için de yaptığımız çalışmaları tamamlarken Fakültemiz Özel Hukuk Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Topçuoğlu’na bu konuda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Hedeflerinin, ayrıca hukuk doktora programını da faaliyete geçirmek olduğunu belirten Prof. Turhan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “ Yüksek lisans programımızın ilk dersi Bochum Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman İsfen verecek. Almanya’nın önde gelen üniversitelerinden biri olan Bochum Ruhr Üniversitesi’nde görev yapan Prof. İsfen Almanya’daki Türk kökenli ilk hukuk profesörü olmanın yanı sıra Almanya’nın en genç hukuk profesörlerinden biridir. Yeni Ceza Kanunumuzun Genel Hükümler kısmı büyük oranda Alman Ceza Kanunu dikkate alınarak hazırlanmıştır. Yine önceki kanunumuzda olduğu gibi yeni Ceza Muhakemesi Kanunumuzun kaynağı da Alman Ceza Muhakemesi Kanunudur. Bu nedenle yüksek lisans ve doktora öğretiminde Alman ceza ve ceza muhakemesi hukukun göz önünde bulundurulması büyük önem taşımaktadır. Açılışını yaptığımız bu programın Fakültemiz, Enstitümüz, Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileğiyle öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Daha sonra konuşan Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yüksel Metin ise, “Amacımız kamu hukuku alanında iyi bir yüksek lisans eğitimi vermek. Bu amacımıza ulaşmak için bütün öğretim üyesi arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir gayretin içindeyiz. İnanıyorum ki, bu çabalarımız boşa gitmeyecek.”diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osman İsfen, Kamu Hukuku yüksek lisans programının ilk dersini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.