SDÜ'de Kolaya Alternatif İçecek Ürettiler

SDÜ Gıda Mühendisliği bölümünde kola gibi gazlı içeceklere alternatif bir ürün geliştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2011 23:49
SDÜ'de Kolaya Alternatif İçecek Ürettiler

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Mühendisliği bölümünde kola gibi gazlı içeceklere alternatif bir ürün geliştirildi. Hammaddesi elma sirkesi olan içeceğin gül ve elma aromalısı da üretildi.

SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Nilgün Budak, 4 yıllık bir çalışma sonucunda sirke içeceğini geliştirdiklerini, patentini de aldıklarını belirtti.

Nilgün Budak, çeşitli yöntemlerle farklı tat ve aromada sirke içeceklerinin geliştirilerek değerlendirildiğini ve patentlenme aşamasına geldiklerini kaydetti.

Budak, şunları söyledi: "Sirke sağlığa faydalı bir gıdadır. Ancak, insan sağlığına zarar vermeyecek belirli miktarda sürekli ve düzenli olarak tüketilebilmesi ancak geliştirilen bu sirke içecekleriyle mümkün olabilecektir. Ferahlatıcı özelliği ile sirke içecekleri diğer gazlı içeceklere alternatif olabilecektir. Şimdiden iki firma bu ürüne talip olmuştur. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum