SDÜ'de Otobüs Kaptanlığı Bölümü Açılacak

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi eğitim atağı başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2014 17:41
SDÜ'de Otobüs Kaptanlığı Bölümü Açılacak

Isparta'da toplu taşıma hizmeti veren Halk Otobüsleri Kooperatifi, otobüsleri yeniledikten sonra şimdi de eğitim atağı başlattı. Şoförlerin, alanında yetişmiş kimseler olmasını isteyen Halk Otobüsleri Yönetimi, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'dan Isparta Meslek Yüksekokulu bünyesinde Otobüs Kaptanlığı bölümü açılmasını talep etti.

BURS DESTEĞİ VERİLECEK

Bu talebe üniversite yönetiminden olumlu talep geldiğini belirten Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, işletmede çalışan şoförlerin alanında yetişmiş eğitimli kimseler olmasını istediklerini söyledi. Bu bölümün sadece Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Sultandağı MYO bölümünde bulunduğu bilgisini veren Yavuz, bu bölümden mezun olanların rahatlıkla iş bulabildiklerini söyledi. Bölüm mezunlarının sadece halk otobüslerinde değil, şehirlererası otobüs seferleri yapan ünlü firmalarda ve tur şirketlerinde de iş bulabildiklerini kaydeden Yavuz, " Isparta'da açılacak Kaptanlık bölümünde öğrenim görecek öğrencilere burs vermeyi planlıyoruz. Mezun olduktan sonra da isterlerse, işletmemizde iş garantisi de veriyoruz" dedi.

HER ŞOFÖRE 4 AYLIK KURS PROGRAMI

Şoförlerin eğitimlerine bundan böyle daha çok ağırlık vereceklerini kaydeden Yavuz, "Halk Eğitim Merkezi'nde yazın kurs açılacak. Her şoför 4 ay boyunca haftada 8 saat olmak üzere bu kursa katılmak zorunda. Kursta, halkla ilişkiler, öfke kontrolü, stresle mücadele gibi konularda eğitim verilecek. Artık tüm şoförlerimiz bu konularda bilinçli olacak" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum