SDÜ'de 'Özgür Üniversite' Açılımı Başlıyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde “özgür üniversite” açılımı başlattı. YÖK ve rektörlük işbirliğiyle, okulda İngiltere'deki gibi "Hyde Park" alan oluşturulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2011 15:07
SDÜ'de 'Özgür Üniversite' Açılımı Başlıyor

Hürriyet gazetesinin haberine göre; yaklaşık 50 bin öğrenciye sahip Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) İl Emniyet Müdürlüğü “özgür üniversite” modelini devreye soktu.

Öğrenci Konseyi üyeleriyle kahvaltı yapan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, öğrencilere, “Biz sizin özgürlüğünüzün kısıtlayıcıları olarak değil, özgürlüğünüzün teminatı olarak bulunuyoruz” diye seslendi.

Üniversitelilere, “Siz özgürlüklerinizi yaşarken, sizden farklı düşünen insanların da farklı özgürlük ve beklenti alanları olacaktır” diyen Gürkan, amaçlarının polisin, herkesin özgürlüklerini ve haklarını en özgür bir biçimde yaşamasının teminatı olduğunu göstermek olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.