SDÜ'de Taşeron İşçisinin Yüzü Bir Türlü Gülmedi

SDÜ'de Taşeron İşçisi Bir Türlü Gülmedi... Onları yakından ilgilendiren 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası çıktı. Resmi Gazetede yayınlandı. Ama SDÜ yönetimi hala konuyla ilgili olumlu bir adım atmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2015 11:31
SDÜ'de Taşeron İşçisinin Yüzü Bir Türlü Gülmedi

Taşeron işçileri yakından ilgilendiren 6645 sayılı İş Sağlığı ce Güvenliği Yasası TBMM'den çıktı. Yasa Resmi Gazete'de de onaylanarak yürürlüğe girdi.

Peki bu yasa SDÜ'de çalışna taşeron işçiler için ne anlama geliyor.

Bilindiği gibi daha önce de Ajans32 tarafından gündeme getirilen, büro hizmeti sunan taşeron işçilerin temizlik benzeri işlere gönderildiği bilgisi kamuoyuna yansımıştı. İddialara göre Üniversite yönetimi keyfi bir tutum alarak 'bazı' personelleri masa başından alıp, temizlik benzeri işlere göndermiş, 'bazı' personelin yeriyle ise oynamamıştı.

Yaşanan bu durum SDÜ'de iş huzurunun ortadan kalkmasına engel olmuştu.

Konunun MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz tarafından TBMM gündemine taşınmasının ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu söz konusu yasanın çıkmasının ardından herşeyin yoluna gireceğini söylemişti.

İşte merakla beklenen o yasa yani 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası TBMM'den çıktı ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlandı.

6645 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Yasa Resmi Gazetede yayınlandı ama SDÜ'de konuyla ilgili hiç bir değişiklik olmadı.

İddialara göre SDÜ'de keyfi tutum devam ediyor. Çeşitli kanallarla SDÜ yönetimine verilen isimler masa görevine devam ederken, deyim yerindeyse torpili olmayan taşeron işçiler temizlik gibi görevlere gönderiliyor.

İddialar bunlarla da sınırlı değil, Ajans32 Haber Merkezi'ne ulaşan iddialara göre SDÜ yönetimi taşeron şirketler üzerinden büro işçisi almaya da devam ediyor.

SDÜ'de yaşanan bu taşeron krizinin ne zaman ve nasıl çözüleceği ise şimdilik merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum