SDÜ’de 'Yaşam Boyu Eğitim’ Var

İnsanlar için ‘Yaşam Boyu Eğitim’ sağlamayı amaçlayan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, 100’den fazla eğitmen ve öğretim elemanıyla aynı anda 500 kişiye eğitim verebiliyor. Her kesime hitap eden merkezde, Android kursu bile var.

Yayınlanma:
SDÜ’de 'Yaşam Boyu Eğitim’ Var

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde (YBEM) her kesime göre birbirinden farklı kurslar düzenleniyor.

İş Güvenliği Uzmanlığı ve Aile Danışmanlığı kursundan Pedagojik Formasyon Kursları verilen SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde Android Kursu bile veriliyor.

Merkezde 25’i aşkın kurs açtıklarını dile getiren SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, bu çalışmaları bilim ve toplumun eğitimde birleştirilmesi olarak nitelendirdi.

Misyonlarının SDÜ olarak , ‘Öğretim programları dışında gerçekleşen bilimsel ve teknolojik gelişmelerden haberdar olmayı sağlayarak, kamu ve özel kuruluşların verimliliklerini artırmak’ olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Adıgüzel , “Amacımız, üniversite olarak diğer kamu, özel kuruluşlar ve kişilere ulaşarak, hizmet içi eğitimlerle birlikte yaşam boyu eğitim programları düzenlemek.

Yeni bilgi ve teknolojileri kullanabilen, yaratıcı, üretken sürekli öğrenen kişi, kurum ve kuruluşlara ulaşarak, yerel – bölgesel ve ulusal küresel ekonomiye katkıda bulunmak” diye konuştu.
100’den fazla eğitim ve öğretim elemanıyla aynı anda 500 kursiyere hitap edebildiklerini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Adıgüzel, bu kurslar sayesinde üniversitenin öğretim elemanlarının niteliğini ve sürekli eğitimin kalitesini yüksek tutulmasının amaçlandığını iletti.

UZAKTAN EĞİTİMLE ‘AİLE DANIŞMANLIĞI’ KURSU
Kentteki vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda, en basitinden en kapsamlısına kadar birçok çeşit kursu merkezde verebildiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Adıgüzel, Uzaktan Eğitim ile verilen Aile Danışmanlığı kursuna katılan kursiyerlerinden evlerinden internet aracılığıyla rahatça eğitim alabildiğine dikkat çekti.

Yrd. Doç. Dr. Adıgüzel, SDÜ YBEM tarafından düzenlenen kurslarda Psikoloji, PDR, Tıp, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji ve Hemşirelik bölümlerinden en az 4 yıllık fakülte mezunu olma şartının arandığını belirterek, bu kursu başarıyla tamamlayanların ‘Aile Danışmanı’ unvanına sahip olabileceklerini ifade etti.

Uzaktan Eğitim sayesinde, gelip –gitme sorununu da ortadan kaldırdıklarını aktaran Adıgüzel, kursiyerlerin ev ortamında da canlı olarak yeni bilgiler öğrenebileceklerini söyledi.

BAKANLIK ONAYLI ‘İŞ GÜVENLİĞİ’ KURSU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylı olarak İş Güvenliği Uzmanlık Kursu da düzenlediklerini belirten Adıgüzel, mühendis – mimar – teknik öğretmen – fen edebiyat fakültelerinin kimya ve fizik bölümü mezunlarının iş sağlığı ve iş güvenliği konularında uzman olabildiklerini iletti.

İş güvenliği ve iş sağlığı konularında gerekli tüm bilgileri bu kurs sayesinde belirtilen meslek gruplarına kazandırmayı hedeflediklerine değinen Adıgüzel, “Bu kurs sonunda kursiyerler, iş ve meslek hastalıkları ile bunlardan korunma yolları konusunda eğitilmiş oluyor. İş hayatında risklerin önlenmesine adına katkı sağlayan bir kurs” ifadelerini kullandı.

ANDROID EĞİTİMİ BİLE VAR!
Son dönemde akıllı telefonların yaygınlaşmasının ardından Android Kursu bile düzenleyen YBEM, vatandaşların android işletim sistemine sahip olan tablet pc ve akıllı telefonları rahatlıkla kullanabilmesine imkan tanıyor.
Yetenek geliştirme kursları kapsamında ASP.Net Web Programlama Kursu ve Web Tasarımı Kursu da veren YBEM’de, katılımcıların kısa sürede Visual Studio ve SQL program kullanımı ile birlikte bir web sitesi yapabilecek seviyeye ulaştığı kaydedildi.

YBEM’DE HER KESİM İÇİN BİR KURS VAR
KPSS – ALES – DGS ve YDS kursları düzenlenen merkezde öğrencilerin, alanında uzman olan öğretim elemanları tarafından en iyi şekilde sınava hazırlanıyorlar.

İnşaat ve Mimarlık bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra mevcut bilgilerini geliştirmek için merkeze gelen kursiyerlere olanak sağlayan YBEM, AutoCAD – SolidWORKS ve Cisco Networking kurslarına da devam ediyor.

YETENEKLERİNİZİ YBEM’DE GELİŞTİRİN
Hobi çalışmalarının yanı sıra tekniğe uygun şekilde ara eleman yetiştirme çalışmalarını amaçlayan YBEM, ebru sanatı ve resim kurslarıyla birlikte, peyzaj ve büro yönetimi – yöneticiliği konularında da insan gücü oluşturulmasına katkı sağlıyor.

İstihdamı da destekleyen YBEM kursları, peyzaj konusunda sertifika elde eden kursiyerlerin ara eleman olarak belediyeler ile özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilmelerine imkan sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum