SDÜ'den Başarılı Bir Uygulama Daha

SDÜ'den Başarılı Bir Uygulama Daha

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2016 16:11
SDÜ'den Başarılı Bir Uygulama Daha

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi, dünyada ve Türkiye’de belirli merkezlerde deneyimli hekimler tarafından yapılabilen “Trakea” (soluk borusu) cerrahisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

SDÜ Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsa Döngel, “Hastanemiz yoğun bakım ünitesinde trakeostomi açılarak (cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması işlemi) takip edilen ve üç ay önce taburcu edilen 27 yaşındaki hasta, son bir aydır giderek artan nefes darlığı, hırıltılı solunum ve öksürük şikâyetleri ile kliniğimize geldi. Yapılan inceleme sonrasında hastanın klinik ve radyolojik olarak trakeasında (soluk borusu) %90 oranında daralma ve trakeada yaklaşık 0.4 mm’lik açıklık tespit edildi ve trakeal dilatasyon ve operasyon kararı verildi. Hastaya, yaklaşık üç cm’lik stenotik ve yapısı bozulmuş trakeal seğment çıkarıldı, distal ve proksimal trakea uçları uç-uca anostomoz yapıldı.” diyerek tedavi hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum