SDÜ’den Kompozit Vadisine Destek

Otomotiv sektöründen, deniz, hava ve uzay araçlarına, savunma sanayisi yapı elemanlarına kadar birçok alanda kullanılan; temiz enerji kaynaklardan biri olan kompozit teknolojisi, ISİAD ve SDÜ işbirliğiyle yeniden şekilleniyor.

Yayınlanma:
SDÜ’den Kompozit Vadisine Destek

Otomotiv sektöründen, deniz, hava ve uzay araçlarına, savunma sanayisi yapı elemanlarına kadar birçok alanda kullanılan; temiz enerji kaynaklardan biri olan kompozit teknolojisi, Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğiyle yeniden şekilleniyor.

ISİAD ve SDÜ ortaklığında kurulan Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği (KOVİSAD), Isparta’yı bir Kompozit Vadisi yapmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Isparta İşadamları Derneği ve Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı ve beraberindekiler, çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan KOVİSAD Başkanı Pınarcı, kompozit ürünler ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasının Isparta açısından önemli olduğunu dile getirerek söz konusu yatırımların ileri düzeyde Ar-Ge ve yenilikçiliğe dayalı yatırımlar olacağını vurguladı ve bu konuda destek veren herkese teşekkür ederek bu tür işbirliklerin devam etmesini temenni etti. Pınarcı ayrıca TEKNOKENT bünyesinde bir yer kiralayarak yeni bir şirket kurduklarını da belirterek bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını söyledi.

SDÜ’nün her fırsatta halkla birlikte hareket ederek marka oluşturması gerektiğini vurgulayan Rektör İbicioğlu ise, bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü belirterek üniversite- sanayi işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuşmasında Kompozit Vadisi ile ilgili düşüncelerini de aktaran İbicioğlu, “Isparta’da yatırım konusunda, girişimcilik ve dünya ekonomisi içinde kendisini yeniden konumlandırmasıyla ilgili olarak önemli bir hareketlenmedir. Bu ülkemiz ve Isparta’mız açısından önemli bir adımdır.

Üniversite olarak her noktada sanayicimize, esnafımıza destek olmaya çalışıyoruz. Biz önce halkın üniversitesiyiz. Ekonomiye, sosyal hayata akademik liderlik yapabiliyorsak eğer kendimizi başarılı hissediyoruz. Ürettiğimiz bilgiler, kütüphanelerin tozlu raflarında beklemeye tabi tutuluyorsa bir yönümüz eksik demektir.

Bundan sonraki ilişkilerimiz bu sinerjiyle katlanarak devam edecek.” dedi. Isparta’nın pomza örneğinde olduğu gibi öz yetenekleri açısından rekabetçi bir üstünlüğü olduğunun altını çizen İbicioğlu, bu açıdan TEKNOKENT’te açılacak şirketle tüm akademisyenlerin işadamlarıyla birlikte önemli çalışmalar yapacağına duyduğu inancı dile getirdi.

SDÜ olarak pomza içerisinde bulunan fakat açık sahalarda işletmeciliği çok olmayan titanyum madeni ile ilgili faaliyetler yürüteceğini de kaydeden İbicioğlu, titanyumun insan vücudu üzerindeki etkilerine değinerek ilgili fakültelerin bu konuda araştırma yapacaklarını söyledi.

Kompozit Malzeme Nedir?

İki veya daha fazla sayıdaki aynı veya farklı gruptaki malzemelerin, en iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak amacıyla, bu malzemelerin makro seviyede birleştirilmesiyle oluşan malzemelere “Kompozit Malzeme” denir.

Başka bir deyişle birbirlerinin zayıf yönünü düzelterek üstün özellikler elde etmek amacı ile bir araya getirilmiş değişik tür malzemelerden veya fazlardan oluşan malzemeler olarak da adlandırılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.