SDÜ’den Sağlığa 180 Milyon Lira Yatırım

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesine kuruldukları günden bugüne kadar yaklaşık 180 milyon lira yatırım yapılarak Türkiye’nin ender sağlık eğitim ve uygulama yerleşkesi elde edildi.

Yayınlanma:
SDÜ’den Sağlığa 180 Milyon Lira Yatırım

SDÜ Doğu Yerleşkesinde faaliyetlerine devam eden Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hastanesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü yaklaşık 400.000 m2 alanda son iki yılda yapılan yatırımlarla birlikte yaklaşık 180 milyon liraya yani 100 milyon dolara ulaştı.

Isparta Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ile Eğirdir Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu sağlık sektörünün ara eleman ihtiyacı için nitelikli meslek eğitimi veriyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan Sağlık Yönetimi bölümü de gerek ulusal gerekse uluslar arası alanda yaptığı çalışmalarla farkını ortaya koyuyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. M. Numan Tamer konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesinde kurulduğu günden bu yana ve özellikle son iki yıldır yapılan yatırım ve açılımlarla yaklaşık 100 milyon dolarlık yani 180 milyon liralık yatırımla Türkiye’nin ender sağlık eğitimi ve tedavi hizmetleri alt yapısı kurulmuş durumdadır. Yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası alanda yükselen hizmet kalitemizi daha da arttırmak için sürekli yatırım yapmaya ihtiyacımız var. Yatırımlarımız için kaynak ihtiyacımız bulunmaktadır. 700’e yakın nitelikli akademisyen kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen sağlık kampusünde sadece Isparta’ya değil bölge halkına, yurt içinden ve yurt dışından hastalara hizmet veriliyor. Türkiye’nin en çok tercih edilen sağlık hizmet alanlarından biri olması hesabiyle dünya hastaneleriyle boy ölçüşecek boyutta sağlık hizmeti ve sağlık eğitimi sunmaktayız. Bunun kalitenin devamı için yatırıma devam etmek zorundayız. Isparta’nın sağlık şehri olduğu bilinciyle sağlık turizminden Isparta’nın hak ettiği payı alabilmesi için gayret gösteriyoruz. Artık ABD’den bile hastaların hastanelerimizi tercih etmesi bizi gururlandırıyor.” dedi. Prof. Dr. Tamer, sağlık hizmeti ve sağlık eğitiminde yabancı uyruklu öğrencilerin lisans ve lisansüstü programlarda Üniversitemiz fakültelerini ve okullarını tercih ettiklerini belirterek sağlık alanında yurt içi ve yurt dışından gelen hekimlere de mesleki sertifika programlarıyla uzmanlıklarının uygulamalı şekilde geliştirilmesinin sağlandığını sözlerine ekledi. Sağlık hizmeti ve sağlık eğitiminde lider sağlık şehri Isparta’nın farkını SDÜ’nün ortaya koyduğunu ve bunun devamı için sürekli yatırıma devam ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.