SDÜ'den TED Açıklaması

SDÜ Rektörülüğü, son günlerde TED Koleji ile ilgili yayınlanan haberler hakkında bir açıklama yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2013 12:54
SDÜ'den TED Açıklaması

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında mülkiyeti üniversitemize ait TED Kolejinin kiralık olarak kullandığı yere ilişkin “Satıldı, satış anlaşması yapıldı” gibi haberler yer almaktadır. Haberlere ilişkin aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında yarar görülmüştür.

TED Kolejinin kullandığı üniversitemize ait yerin, üniversitenin acil ihtiyaçlarının en iyi şekilde planlanarak kullanılması doğrultusunda öncelikle konu, üniversite senatomuzda değerlendirildikten sonra üniversite yönetim kurulunun 02.08.2012 tarihli kararı ile satış kararı alınmış ve mevzuat gereği zorunluluk bulunduğundan akabinde Başbakanlıktan da 14.09.2012 tarihinde izin alınmış ve TED Koleji yetkililerine 2013 yılı başlarında söz konusu yerin tahliye edilmesi istenmiştir. Halihazırda söz konusu yerin kiralama süresi devam etmektedir.

Bilindiği üzere resmi kurumlara ait taşınmazların satışı ancak 2886 sayılı Kanunda yer alan ihale usullerine göre yapılabilmektedir. Bu anlamda söz konusu yer, kiralama süresi bittiği zaman satışı herkese açık şekilde ilan edilerek ihaleye çıkılacağı herkes tarafından bilinmelidir. Taşınmazın TED Koleji tarafından kullanılıyor olması ve tahliye yazısı da yazılmasından dolayı herkes gibi TED Koleji yetkilileri de öncelikle kiralama süresinin uzatılmasını isteme veya satışa ilişkin bilgi edinmek üzere üniversitemize gelmesinde görüşme yapmasında mevzuat çerçevesinde olmak şartıyla bir sakınca bulunmamaktadır. Mevcut durumun bu şekilde olduğunun kamuoyu tarafından böyle bilinmesinde fayda görülmüştür" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.