Sdü'nün Maskotu Kepli Tavus Kuşu

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Maskot Yarışması sonuçlandı. Yarışmayı, Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Hasan Arıoğlu kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2012 19:40
Sdü'nün Maskotu Kepli Tavus Kuşu

Arıoğlu‘nun tasarladığı maskot, kuyruğundaki farklı renk tonlarıyla SDÜ’ nün öğrenci,  akademisyen ve eğitim bakımından çeşitliliğini anlatıyor. Bu renklerin kuştan bağımsız olarak değil de kuşun bir parçası olarak kullanılmasının sebebi de farklılıkların bir bedende birleşerek güzellik ortaya çıkarmasını temsil ediyor. Ayrıca kitapların kuşun sağ elinde olması, SDÜ’ nün güçlü eğitim anlayışını, sol elinin açık olması da yeniliklere açık bir eğitim sisteminin olduğunu anlatıyor.



Kuşun Isparta yöresine has ayakkabısı, belindeki kuşağı ve dik duruşu da Anadolu insanına atıfta bulunarak Anadolu insanın kararlılığı ve bağlılığından etkilenildiğini gösteriyor. Kuşak ve kep konseptinin bir arada kullanılmasının sebebi ise, kuşağın üniversitenin bulunduğu yöreyi, kepin ise üniversiteyi, üniversitenin evrensel değerlerini temsil etmesinden kaynaklanıyor. Bu öğeler bir arada kullanılarak SDÜ’ nün bölgesiyle bir bütün olduğu anlatılmak isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum