SDÜ'ye 12 Bin 856 Öğrenci Yerleşti

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) bu yıl 12 bin 856 öğrenci yerleşti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2011 18:17
SDÜ'ye 12 Bin 856 Öğrenci Yerleşti

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yaptığı açıklamada, geçen yıl yüzde 78 olan genel yerleştirme oranının bu yıl yüzde 92'ye ulaştığını, meslek yüksekokullarındaki yüzde 67 doluluk oranının, bu yıl yüzde 90'a ve fakülte bazındaki yerleştirme oranının ise yüzde 95'e yükseldiğini kaydetti.

Yerleştirme sonuçlarına göre kontenjan doluluk oranında büyük artış yaşandığını ifade eden İbicioğlu, "Bu konuda ulusal alanda çok yoğun kampanyalar yürüttük. Tüm ilçelerin mülki idari amirleriyle toplanarak güçbirliği oluşturduk. Bu sağladığımız güçbirliğiyle ilçelerimizi ve meslek yüksekokullarımızı tanıttık. Değişik kanallara servis ettik. Bu çalışmaların Isparta'nın ve SDÜ'nün tanıtımında büyük yarar sağladığını düşünüyoruz" dedi.

İbicioğlu, SDÜ'nün küresel marka olma yolundaki hızının önümüzdeki dönemde de katlanarak artmasını planladıklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.