SDÜ'yü Yönetenlerin İhaleden Haberi Yokmuş!

SDÜ'de iptal edilen 12 ihalenin neden iptal edildiğini soran firmaya şok cevap: İhale İlanına Çıkmadık! Oysa belgelerle ihale ilanına çıkıldığı sabit...

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2013 13:02
SDÜ'yü Yönetenlerin İhaleden Haberi Yokmuş!

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının haftalardır tartışılan sosyal alan ihaleleri ile ilgili trajik olayların arkası kesilmiyor. Önce 24 Eylül ve devam eden günlerde 12 ayrı kantin ve fotokopi odası ihaleye çıkarılmıştı. Fakat ne hikmetse ilk ihalelerin yapılmasının hemen ardından ihaleler iptal edilmişti. İhalelerin neden iptal edildiğini dilekçe ile SDÜ Rektörlüğüne başvuran firmaya verilen cevaba göre ise ihaleler hiç açımlamamış.



SDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS)’nin yapmaya çalıştığı ve sürekli tartışma konusu olan öğrenci kantinleri, kuaför salonları ve fotokopi odaları gibi sosyal alanlarla ilgili yeni bir dava daha geliyor. Esfar Turizm Gıda İnş. Orm. Ür. Ltd Şti. yetkilisinin 24 Eylül’de yapılan kantin ihalelerinin neden iptal edildiği sorusuna SDÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Cengiz Kayacan tarafından “İlgi dilekçeniz incelenmiş olup 24/09/2013 tarihinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca herhangi bir ihale ilanına çıkılmamış olup. İhale yapılmadığı için iptali söz konusu değildir” şeklinde cevap veriliyor. Esfar Ltd. Şti. yetkilisi kantin ihaleleri ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek “bizim kantin ihalesine katıldığımıza dair elimizde yatırdığımız geçici teminatın makbuzu var. Ayrıca bizimle birlikte o gün ihalelere katılan 10-12 tane firma var. Ama ne hikmetse ihalenin hiç açılmadığı şeklinde bir cevap verildi. yasal olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.




İHALELERE YENİ DAVA
SDÜ rektörlüğünün verdiği cevabın ardından harekete geçen Esfar Turizm Gıda İnş. Orm. Ür. Ltd Şti. yetkilisi kantin ihaleleri ile ilgili daha önce yaptığı suç duyurusunun hazırlık dosyasına verilen cevabı eklemeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili Gülses Gazetesi’ne konuşan Esfar Turizm Gıda İnş. Orm. Ür. Ltd Şti. yetkilisi “S.D.Ü Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına 26/09/2013 tarihinde göndermiş olduğum 24/09/2013 Tarihinde yapılan ve tarafımca da iştirak edilen ihalelerin neden iptal edildiği hususun tarafıma bildirilmesi içerikli dilekçeme ilgili kurumca 24/09/2013 tarihinde yapılan herhangi bir ihale olmadığı yönünde cevap vermiştir. Ancak 24/09/2013 tarihinde ilgili kurumca ihale yapıldığı savcılık makamına sunacağım evraklar ile de sabit olup ilgili kurum hakkında şikayetimize konu olan bu ihalelerin hiç ihaleye çıkmadığı şeklinde cevap vererek yapılan usulsüzlüklerin üzerini kapatma gayreti içerisine girmiştir” dedi.




İŞTE İLANA ÇIKMADIK DEDİĞİ İHALENİN İLANI
(ilanı detaylı görmek için tıklayın


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum