Seçim Bitti Bürokrasi Savaşı Başladı

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin tartışmaları sürerken yeni bir tartışma konusu daha ortaya çıktı. Seçimin bir şekilde kaybedenleri şimdi bürokraside koltuk kapma yarışına girdi. Bu durumdan ise bürokrasi oldukça huzursuz görünüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2014 09:52
Seçim Bitti Bürokrasi Savaşı Başladı

AJANS32 ÖZEL HABER

Ajans32’ye ulaşan okuyucu ihbarları siyaset ile bürokrasi arasında kıyasıya bir savaşın yaşandığını gözler önüne serdi.

Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından seçimin ‘kaybedenleri’ bürokrasi de koltuk kapma yarışına girdiler. Kamu kurumlarının ilgililerine bu anlamda siyasi baskı yapıldığı iddiası ise dikkat çekiyor.

Başta nüfusu yeterli olmadığı için kapatılan belediyelerin memur statüsündeki personeli olmak üzere yerel seçimlerde aday olan ve seçimi kazanamayanlar için siyasilerin verdikleri sözler yerine getirilmeye çalışılıyor. Hal böyle olunca da siyasetin bürokrasi üzerindeki baskısı gündeme geliyor.

Ajans32’ye ulaşan bir okuyucu ihbarında özelli belli başlı kamu kurumlarında siyasi baskılar nedeniyle huzurluğun hakim olduğu iddia ediliyor. Adı Ajans32’de saklı birçok kurumun personel bağlamında siyasi baskıya maruz kaldığı iddiaları siyaset ve bürokrasi arasındaki ilişkinin sağlam temellere oturmadığına işaret ediyor.

Ajans32 konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir dosyayı okuyucularıyla paylaşacak. Siyaset ve liyakat denkleminin bozulması Isparta’nın hizmet anlamında zarar görmesine neden oluyor. Bu anlayışla konuyla ilgili Ajans32’ye ulaşan ihbarları ekibimiz hassasiyetle değerlendiriyor ve önümüzdeki günlerde bu değerlendirmeleri de okuyucularımızla paylaşacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum