Şehir Hastanesi'nde İnşaat Başlıyor

Isparta’nın gelecek 75 yılına hitap etmesi beklenen Şehir Hastanesi için bütün pürüzler ortadan kaldırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2014 21:21
Şehir Hastanesi'nde İnşaat Başlıyor

Elde ettiğimiz bilgilere göre 3 ay içerisinde yüklenici firma inşaat başlayacak ve hastaneyi tam teşekküllü olarak 29 Ekim 2016 tarihinde Ispartalılara teslim edecek.

Geçtiğimiz Mart ayında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan ve eski Sümer Bank Fabrikasının olduğu alana yapılacak olan Şehir Hastanesi için bütün sorunlar ortadan kaldırıldı. Konu hakkında görüşlerini aldığımız İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya: "Önümüzde 3 aylık bir süreç var. Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın ile yapılan gerekli görüşmelerin ardından geçtiğimiz hafta tapu devri yapıldı.

Bu devirde ve girişmelerde üstün hizmet gösteren ve bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'e kurumumuz adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizin desteğiyle engeller tek tek aşıldı. Ankara da ise Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel bütün imkanları bizlere seferber ettiler. Hastanemizin inşaatına 3 ay içerisinde başlanacak 190 dönümlük arazi hazineye devredilecek, tahsis işleminden tahmini 10 gün sonra da o alanın tapusu ilgili firmaya devredilecek ve. inşaat başlayacak. Hastanemizin son projesi de onaylandı. Allah izin verirse Ispartalılar Şehir Hastanesine 29 Ekim 2016 günü kavuşacak." Dedi.

73 MİLYON TL'YE MAL OLACAK
Kamu-özel işbirliği ile yapılacak olan Şehir Hastanesi projesinin yaklaşık 573 milyon TL'ye mal olacak. 220 bin m2'lik alana kurulacak olan Isparta Şehir Hastanesi 755 yatak kapasiteli. 305 yataklı kısmı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi olarak inşa edilecek. Hastanede 2262 araçlık otopark, 204 poliklinik, 18 ameliyathane, 500 adette tek kişilik özel oda bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum