Şehitlerin Yası, Isparta’yı Sokağa Döktü

Şehitlerin yası, Isparta’yı sokağa döktü. Acı haberlerin ardı ardına gelmesi üzerine Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği, yürüyüş ve basın açıklaması programı organize etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 01:39
Şehitlerin Yası, Isparta’yı Sokağa Döktü

Şehitlerin yası, Isparta’yı sokağa döktü. Acı haberlerin ardı ardına gelmesi üzerine Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği, yürüyüş ve basın açıklaması programı organize etti. Öğle saatlerinde sendika binası önünde toplanmaya başlayan üyeler, yürüyüşlerinin engelleneceği haberini alınca tedirgin oldular. Bir süre sendika binası önünde sorunun aşılmasını beklediler.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Camuzcu’nun gelmesi üzerine, yapılan görüşmeler sonucunda sorunun aşıldığı öğrenildi. Camuzcu, yürüyüş için önce şifai izin alındığını, ancak Vali Memduh Oğuz’un talimatı ile araç trafiğine engel olmayacak şekilde Mimar Sinan Caddesi’nde yürünebileceğinin kendilerine söylendiğini belirtti. Ancak, hesap tutmadı.

113 Cadde’yi takiben Mimar Sinan Caddesi’ne inen sendika üyeleri, polis barikatı ile karşı karşıya geldi. Polis, caddeye çıkılmasına bir süre izin vermedi ve arbede çıktı.

Sonunda tek aracın geçebileceği kadar yol bırakılarak polis kordonu eşliğinde yürüyüş cadde boyu devam etti. Bu olay, çevredekiler tarafından da alkışlarla destek gördü.

Dev Türk bayrağı eşliğindeki yürüyüş Belediye İşhanı önünde son buldu. Burada yürüyüşe katılanlar ve vatandaşlar, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı’nı okudular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum