Şehri Yeni Bir Görünümle Geleceğe Teslim Ediyoruz

Şehri Yeni Bir Görünümle Geleceğe Teslim Ediyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2015 13:13
Şehri Yeni Bir Görünümle Geleceğe Teslim Ediyoruz

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce altyapı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Son olarak Çayboyu’ndan başlatılan ve Işıkkent Mahallesi’ne uzanan hat boyunca yapılan çalışmalarda da sona gelindi. Işıkkent ve Dere Mahalleleri’ni birbirinden ayıran caddede yağmur suyu ana taşıyıcı hat çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Işıkkent Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Günaydın, “Daha önce başlatmış olduğumuz bir çalışmamız vardı. Çayboyu’ndan başlayarak Doğancı ve Yenice Mahallelerini kapsayan ve Işıkkent’e uzanan bir hattımız vardı. Şu anda Işıkkent Mahallemize ulaştık ve ardından da daha üst noktalara da çalışmalarımızı taşıyacağız. Bu çalışmayla şehre inebilecek olan yağmur sularını 2,5 km ötedeki Çayboyu deremize deşarj ediyoruz. Böylelikle şehrin yükünü buradan bir kez daha almış oluyoruz. Daha önceden şehrimizin sorunu çözülmüştü. Daha önceleri su baskınları yaşanan noktalarda şu anda ayakkabılarımızın topukları dahi ıslanmıyor diyebiliriz. Yine bu yaptığımız çalışmayla hem bulunduğumuz alanı hem de şehrimizi tehlikeye düşürmemek açısından artık daha da detaylarını çözüyoruz. Bu çalışmalarla birlikte yağmur suyu ızgaralarımızı da koyuyoruz. Şu ana kadar şehrimize 9 bin adet yağmur suyu ızgarası koyduk” dedi.

Hedeflenen yağmur suyu hat çalışmalarının daha önceden tamamlandığını dile getiren Başkan Günaydın, “Bütün şehrimize yaygınlaştırıyoruz. Isparta altyapıda önemli bir şehir haline geldi. Güzel bir şehir altyapısı ve ardından buna bağlı olarak da üst yapısı oluşmuş oluyor. Isparta’mız ciddi bir yol kat etti. Detaylarla uğraşıyoruz. Bu caddelerimizi ayrıca dayanıklı asfaltla kaplayacağız. Asfalt çalışmalarımız artık mahallelerde tüm sokaklar bazında yapıyoruz. Şu ana kadar 3 mahallemizde çalışmalarımızı tamamladık. 4.mahallemize geçiyoruz. 3 yıl içinde her sokağın altyapısı tamamlanmış, bozulan, eskiyen tesisatlar yenilenmiş ve asfaltlanmış olacak. Bu konuda iddialıyız” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın, daha önceki başkanlar döneminde de çalışmalar yapıldığını aktararak, “Geçmişte de güzel çalışmalar yapılmış. Artık biz bunların hepsini daha dayanıklı malzemelerle yeniliyoruz. Isparta altyapı bakımından birkaç sene içerisinde tamamen yenilenmiş oluyor. Nasıl Yeni Çünür’e yeni malzemeler döşeniyorsa, şehrimizin her tarafı da aynı şekilde yapılan çalışmalarla yenilenmiş oluyor. İnşallah şehrimizin altyapısını yeni bir şehir görünümüyle geleceğe teslim etmek istiyoruz. Bu çalışmalarımızın Isparta’ya hayır getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.