Şehrimizin Her Noktası Kıymetli

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce, Yazısöğüt’te bulunan Mezbahadan başlayan 2 km’lik kanalizasyon hattı yenileniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2013 13:31
Şehrimizin Her Noktası Kıymetli

Bu hat Sıvı Atık Tesisleri’ne giden kanalizasyon ana hattı ile birbirine kavuşturuluyor. ‘Şehrimizin her noktası bizim için kıymetli’ diyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buradaki kanalizasyon hattının yenilenmesiyle birlikte köyde bulunan hatların tıkanmayacağını, patlamayacağını ve dolayısıyla çevreye kötü koku yaymayacağını söyledi.
Isparta Belediyesi tarafından Yazısöğüt Köyünde bir aydan bu yana yoğun bir çalışma yürütülüyor. Mezbaha bölgesi ile imar planında besihaneler ve çiftlik alanı olarak ayrılan bölgelerin oluşması, bu bölgeden gelen atıkların hatları tıkaması dolayısıyla köyde bulunan 15’lik kanalizasyon hatları, 60’lık hatlarla yenileniyor. Yaklaşık 2 km uzunluğuna sahip hattın yapım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehri bürüt olarak planladıklarını ve buna göre çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Yazısöğüt köyünden geçen hattın dar olduğunu, kesimhanedeki kan pıhtıları ve diğer atıkların hattı tıkadığını zaman zaman da patlaklar oluştuğunu belirten Başkan Günaydın, “Bu hattımızı korge borular ile yeniliyoruz. Çalışmalarımız derinden gidiyor. Bu yerleşim yerimiz uç noktada olmasına rağmen şehir bütünlüğü çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bu bölgemizde ayrıca imara açılan yerler var ve binaların yapımına başlanacak. Bunu bu inşaatlar başlamadan çözüyoruz. Hem mezbahadan kaynaklanan sorunu çözüyoruz, hem de geleceğe yönelik yapılacak binaların altyapı sorunlarını çözmüş oluyoruz. Dolayısıyla ileride sağlık sorunu yaşanabilecek bir yeri de çözmüş oluyoruz. Çalışmaların Yazısöğüt ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın incelemesine katılan Yazısöğüt Köyü Muhtarı Veli Kılavuz da, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür ederken, “Başkanımız sağ olsun bir sorunu daha ortadan kaldırıyor. Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum