Selçuk’tan çiftçilere uyarı;

ÇKS başvuruları için son gün

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2018 09:55
Selçuk’tan çiftçilere uyarı;

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 2019 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatlarının 31 Aralık 2018 Pazartesi günü yani bugün sona ereceğini bildirdi. 

Bu konuda başvuruda bulunmak isteyen çiftçilere acele etmeleri konusunda çağrıda bulunan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmakta olan Çiftçi Kayıt Sistemi çalışmaları yönetmeliği 27 Mayıs 2018 tarih ve 31012 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İlgili yönetmelik kapsamında 2019 yılı ÇKS kayıt veya güncelleme işlemi yaptırmak isteyen üreticilerimizin müracaat süreleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştır. Bilindiği gibi ÇKS kaydı Bakanlıkca uygulanmakta olan tarımsal destekleme ödemelerinin temelini teşkil ediyor. Bu sebeple 2019 yılı Tarımsal Destekleme ödemelerinden mağdur olmamak için üreticilerimizin 2019 yılı ÇKS başvurularını ve Mazot-Gübre Destekleme başvurularını 31 Aralık 2018 tarihi  mesai bitimine kadar ilgili Tarım İl veya İlçe Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor” dedi.

17 Eylül’de başlayan müracaatların devam etmekte olduğunu kaydeden Selçuk; “Çiftçilerimiz bu süreler içerisinde yapacakları başvurularında 2019 üretim yılı için hâlihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Başvuru esnasında 2019 üretim yılına ilişkin ekili veya dikili olan tarım arazisi ve üretim bilgileri ile başvuru esnasında ekili ve dikili olmayan ancak 2019 üretim yılında tarımsal faaliyette bulunacakları tarım arazileri ile bu araziler üzerinde yapılması planlanan ekim veya dikim bilgileri beyan edilecektir.  

2019 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 17 Eylül 2018 tarihinde başladığını ve 31 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğine ilişkin çiftçilerimizi bilgilendirdik. Ancak şu an kayıtlarımızı taradığımızda birçok çiftçimizin henüz kayıt yaptırmadıkları anlaşılıyor. Tarımsal desteklemelerden faydalanabilmek için çiftçilerimizin bu başvuruları belirtilen tarihler arasında yapmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki verilen bu desteklemeler çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin düşmesinde önemli rol oynamaktadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.