Seneye Birinciyim!

Seneye Birinciyim!

Yayınlanma:
Seneye Birinciyim!

14-24 Kasım tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilen Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonasında, milli boksçumuz Sema Çalışkan 2. oldu.

Milli boksçumuz Sema Çalışkan, 69 kiloda finalde rakibine yenilerek gümüş madalya sahibi oldu. Dün, Iyaş’ta gerçekleştirilen toplantıda konuşan antrenör Melihşah Sarıca, Sema Çalışkan’ın 1. olamamasının nedenini final maçından önce şampiyonluk havasına bürünmesinden kaynakladığını belirtti. Sema Çalışkan’ın finaldeki rakibini 4 ay önce yendiğini belirten Sarıca, “rakibimizi aynı şekilde yeneceğimizi zannettiğimiz için ikimiz de şampiyonuz göz ile baktık. Durum böyle olunca da maçı kaybettik. Bu bizim için büyük bir tecrübe oldu” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK BİR TECRÜBE OLDU’

Toplantıda konuşan antrenör Melihşah Sarıca, “Sema 5 senedir göğsümü kabartıyor. Ispartamızı en iyi şekilde temsil ettiği için çok teşekkür ederim. Bizim tek amacımız bayrağımızı göndere çekmek. Sema’nın büyük bayanlarda 2. Yılı olmasına rağmen çeyrek finalde seri başını yendi. Yarı finalde Ukraynalı rakibimizi yendik. Finaldeki rakibimiz ile 4 ay önce karşılaşmıştık. O maçta yendik. Burada da Sema şampiyonluk havasına önceden büründü. Tabi böyle olunca maçı da az bir sayı ile kaybettik. Bu Sema için büyük bir tecrübe. Geçen senenin Avrupa şampiyonu, 29 yaşında olan tecrübeli bir sporcu ile mücadele ettik. Ben Sema’ya şampiyon gözü ile bakıyorum. Bu yaptığı hatanın iyi olduğunu düşünüyorum. Erken havaya girmemesini bu şekilde yaşayarak öğrendik. O zamana kadar bütün güçlü rakipleri yendiğimiz için bende şampiyonuz diye düşünüyordum. Bu benim için de büyük bir tecrübe oldu” dedi.

‘SENEYE BİRİNCİYİM’

14-24 Kasım tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilen Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonasında ikincilik elde eden Sema Çalışkan, “Şampiyonluk istiyordum ama bu bir deneme olsun. Bu sefer 2. oldum ama bir dahakine 1. olarak geleceğim. 5 yılda bu başarı kolay ve tek başına kazanılmadı. Antrenörümün yardımları ile bu noktaya geldim. IYAŞ’ın desteklerini de göz ardı edemem. Gerçekten çok zorlu geçti. Bayanlar kategorisinde çok profesyonel insanlar var” diye konuştu.

‘2 ARSA ALDIK’

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi IYAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Dağlı, “14-24 Kasım tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonasında IYAŞSPOR`umuzun Şampiyon kızı Sema Çalışkan ikinci olmuştur.

Sema Çalışkan, bugüne kadar bizimle, 5 kere Türkiye Şampiyonluğu, 2 Kere Avrupa ikinciliği , 1 Kere Dünya üçüncülüğü kazanmış, 1 er kere de Avrupa Oyunları  ve  Olimpiyat oyunlarında Ülkemizi temsil etmiştir.

Boksta Sema Çalışkan’ın haricinde alttan yetişerek gelen 15 lisanslı minik sporcularımızda çalışmalarına devam etmektedirler. 2002 doğumlu Ramazan Demir, Türkiye şampiyonu olmuş, Milli takımımızla ülkemizi temsil etmiştir. Ayrıca 2014 yılında yine sosyal sorumluluğumuz gereği futbol kulübümüzü kurduk. 2002/2007 yaş grubu çocuklarımızla U12 kategorisiyle başlayarak 2 yılda 2 U-12, U-13, U-14 olmak üzere toplam 4 ilde birinciliği elde ettik.

Çok yetenekli çocuklarımız var. Bunları yetiştirip Ülke sporuna kazandırmanın yanında gençlik dönemlerinde de düzenli ve disiplinli spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaç edindik. Buradan Isparta gençlerine ailelerine de seslenmek istiyoruz. 2002/2007 yaş grubunda yeteneğine güvenen çocuklarımızı Kulübümüze bekliyoruz.

IYAŞSPOR olarak tesisleşme çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili 2 arsa aldık. Şu an kapalı saha projesini çizdiriyoruz. İlk fırsatta yapımına geçeceğiz.”

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor alanında daha yetenekli, temiz ve daha iyi toplum yaratmak istiyoruz. Bizim amacımız Isparta’lı gençlere hizmet etmek. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bu çerçevede olacaktır” dedi.

 ‘IYAŞPARK BULVAR ÇOK YAKINDA HİZMETİNİZDE’

İstanbul yolu üzerinde kapanan Kipa’nın şimdiki adının Iyaşpark Bulvar olduğunu söyleyen IYAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Dağlı, ocak ayının sonlarına doğru açılacağını duyurdu. Dağlı “ Burası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakın bir zamanda açmayı düşünüyoruz. Bazı gecikmeler oldu ama bu işin doğasında var. Ocak ayının sonuna doğru açmayı düşünüyoruz. Ispartamıza hediyemiz olsun. Ispartamız daha güzel şeylere layık. Bu gül kokan şehir daha iyilerine layık olacaktır. Proje sahasında yaptığımız çalışmalarda uluslararası bir şirket olan Köfteci Yusuf var. Antalya’da çok güzel inşaat malzemeleri satan banyo şirketi var. Bunun yanında çocuk oyun alanı var. Onun dışında küçük çapta Fast Food dükkânları var. Şu anda çalışmalarımızın sonuna geldik. Marketimiz de var” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.