Şenol Zabun'a Hangi Kitabı Okumasını Önerdi?

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un Kurtuluş Savaşını ve Osmanlı tarihini bilmediğini ileri sürerek Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler isimli romanını okumasını önerdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2014 16:04
Şenol Zabun'a Hangi Kitabı Okumasını Önerdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un Eğirdir'de partisinin iftar yemeğinde yaptığı konuşmada CHP'yi hedef alan sözlerini eleştirdi.

AK Parti İl Başkanı Av. Osman Zabun'un Kurtuş Savaşı ve Osmanlı Tarihini bilmediğini ileri süren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, "Osman Zabun yine beklenen hareketlere devam ediyor. Bir konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kurtuluş Savaşı'ndan daaha önemli olduğunu söylemiş. Yne bir açıklamasında 'geçmiş dönemlerde vatandaşlar ahırda ki eşeğini, ambarda ki arpa ve buğdayını bunlardan saklıyordu. Biz iktidara geldik ve Türkiye değişti' gibi akla mantığa sığmayacak bir ifadeyi kullanış" dedi.

Şenol, "Osman Zabun ne Osmanlı Tarihini ne de Kurtuluş Savaşı'nı bilmiyor. Kurtuluş Savaşı tüm mazlum milletlere örnek olmuş emperyalizme karşı bir direnme savaşıdır. Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşını küçümsemek ancak Osman Zabun'a yakışır. Ama bilmelidir ki, Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nı bu milletin kalbinden silemeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Osman Zabun'un "geçmiş dönemlerde vatandaşlar ahırda ki eşeğini, ambarda ki arpa ve buğdayını bunlardan saklıyordu" ifadelerini de eleştiren Zabun, "Söz ettiği dönem Savaşa girmemenin bir bedelidir. Ona da İsmet İnönü'nün bir hatırasıyla cevap vereyim; 'İsmet İnönü'ye o dönemde bir kadın der ki; Bizi aç bıraktın. İnçnü'nün cevabı manidardır; Siz aç kaldınız ama, evlatsız kocasız kalmadınız. İşte Osman Zabun'un anlayamadığı şey de budur. Zaten kendisinden bunu anlamasını da beklemiyoruz. Ancak, milleti devlete karşı kışkırtan bu tarzını şidedetle kınıyoruz" dedi.

İl Başkanı Vedat Şenol, Osman Zabun'a Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler' isimli romanını okumasını da tavsiye ederek "Sayın Osman Zabun'a bol bol okumasını tavsiye ediyoruz. Özellikle Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler kitabını okumasını şiddetle tavsiye ederim" diye konuştu.

Zabun'dan Muhalefete Eşekli Gönderme Haberi İçin Tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.